hit.ro  »  Gadgeturi  »  Telefoane mobile  »  Google cumpara Motorola Mobility si vreo 25.000 de patente

Google cumpara Motorola Mobility si vreo 25.000 de patente

calendar_month 16 Aug 2011, 12:00
Stire bomba pe piata telecom: Google a achizitionat Motorola Mobility, divizia Motorola pentru telefoane mobile, pentru suma de 12,5 miliarde dolari. Dincolo, insa, de calibrul achizitiei, doar vorbim despre o gramada de bani, se afla o strategie pe care Google o aplica pentru a scapa de unele probleme legate de patente si pentru a-si consolida pozitia in fata celorlalti competitori de pe piata, scrie Business Cover.
Pana la momentul tranzactiei, Google si-a promovat sistemul de operare Android prin intermediul mai multor producatori de device-uri mobile. Acest lucru inseamna, in fata unei concurente aprige (precum Apple) o fragmentare in piata.

Miscarea de acum a Google va aduce in curtea gigantului tehnologic propria fabrica de telefoane mobile. Fondatorii Google se declara mai mult decat optimisti in legatura cu tranzactia si vad deja un viitor mai bun pentru companie. Conducerea Google are un motiv serios pentru aceasta: Motorola Mobility detinea la data achizitiei aproximativ 25.000 de patente de care Google va putea profita de acum inainte. 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?