hit.ro  »  Gadgeturi  »  Telefoane mobile  »  Display-ul smartphone-ului, in top specificatii pentru achizitionarea unui nou dispozitiv

Display-ul smartphone-ului, in top specificatii pentru achizitionarea unui nou dispozitiv

calendar_month 04 Mai 2022, 16:42

Studiu de piata: 1 din 2 romani intentioneaza sa-si cumpere un smartphone cu display OLED în viitorul apropiat
Motorola Romania, alaturi de compania de cercetare Cult Market Research, au realizat un studiu de piata pentru a descoperi ce rol joaca display-ul unui smartphone în achizitionarea unui nou dispozitiv. Rezultatele cercetarii au aratat ca 91% dintre romani acorda o atentie deosebita tipului de display si calitatii acestuia, 59% exprimandu-si dorinta de a-si cumpara un smartphone cu ecran OLED în viitorul apropiat, acordand mai multa atentie acestei specificatii tehnice în comparatie cu achizitiile anterioare. Majoritatea dintre ei sustin ca ar plati între 1000 lei si 2000 lei pentru un smartphone cu display OLED.
88% dintre respondenti urmaresc continut foto-video pe telefon
Consumul si crearea continutului online devin benchmark-uri pentru viitoarele modele de dispozitive lansate.
Calitatea display-ului smartphone-ului devine un aspect din ce în ce mai important pentru utilizatorii romani, astfel 88% dintre cei chestionati urmaresc continut foto-video pe smartphone si 53% dintre acestia sustin ca îsi folosesc telefoanele pentru crearea si editarea continutului foto-video.
În raport cu seria de criterii de selectie a unui smartphone se aliniaza principalele actiuni pe care utilizatorii le realizeaza cel mai frecvent de pe dispozitivul personal:


 • Accesarea aplicatiilor Social Media (89%)


 • Vizualizarea continutului video (88%)


 • Utilizarea aplicatiilor de e-mail (76%)


 • Cumparaturi online (70%)


 • Mobile gaming (61%)


 • Citirea stirilor (57%)


 • Crearea si editarea continutului video (53%)


 • Utilizarea aplicatiilor de videoconferinta (47%)


În topul celor mai active generatii cu privire la crearea de continut online se claseaza Generatia Z, care utilizeaza semnificativ smartphone-ul pentru editarea materialelor foto-video. Desi, pentru procesul de creare, accentul cade pe setup-ul de camere al dispozitivului, în procesul de editare, display-ul joaca un rol important. Utilizand un smartphone ce încorporeaza tehnologia OLED, acestia se pot bucura de o calitate superioara a imaginii, un negru mai intens, un contrast mai ridicat, o luminozitate puternica si mai multe unghiuri de vizualizare.
Top specificatii în achizitia unui telefon
Comparand specificatiile considerate importante într-o achizitie precedenta a unui smartphone, cu cele luate în calcul pentru o achizitie viitoare, 59% considera ecranul OLED un criteriu mai important în viitoarea achizitie a unui nou smartphone, exprimandu-si dorinta de a avea un display care sa ofere perfomante de top.
Printre principalele criterii pe care romanii le considera mai importante atunci cand iau în considerare o viitoare achizitie a unui nou smartphone se numara:


 • Durata de viata a bateriei (79%)


 • Perfomanta procesorului (79%)


 • Spatiul de stocare (78%)


 • Calitatea setup-ului de camere (74%)


 • Raportul calitate-pret (67%)


 • Display-ul OLED (59%),


 • Capacitatile 5G (57%)


 • Brandul device-ului (44%)


Motorola ia în calcul toate criteriile de selectie importante si aduce constant pe piata din Romania dispozitive care mentin raportul cerere - oferta. Smartphone-urile din portofoliul brandului integreaza atat baterii puternice, procesoare SnapDragon de ultima generatie, un setup de camere performant si, nu în ultimul rand, ecrane OLED, o specificatie cheie pentru a le aduce utilizatorilor o experienta de utilizare optima.
„Datele colectate cu ajutorul acestui studiu de piata ne demonstreaza ca cerintele utilizatorilor în materie de specificatii tehnice ale unui nou smartphone au un numitor comun: consum si crearea de continut online. Printre specificatiile tehnice mentionate de respondenti se regaseste si ecranul dispozitivului, interfata principala care ne ofera un continut calitativ în tot ceea ce vizionam si cream cu telefonul mobil. Este un aspect important care ne confirma înca o data faptul ca dispozitivele Motorola raspund cerintelor pietei, integrand în cat mai multe produse atat din portofoliul nostru mid-range, cat si din cel premium, tehnologia OLED. Am anticipat, astfel, o nevoie în crestere a utilizatorilor – imagini la o calitate superioara – si vom continua sa oferim specificatii cheie de top, la un raport calitate-pret imbatabil”, spune Razvan Sturza, Country Lead, Motorola Romania.
Beneficiile OLED raportate: Rezolutia mai buna si consumul energetic redus
Respondentii studiului de piata au identificat principalele beneficii pe care display-urile cu tehnologie OLED le aduce în experinta de utilizare a unui smartphone. Printre acestea se numara:


 • Rezolutia mult mai buna, în comparatie cu un ecran LCD (53%)


 • Eficientizarea consumului energetic al dispozitivului (40%)


 • Efectul redus asupra vederii (39%)


 • Paleta bogata de culori afisata (38%)


 • Luminozitate mai intensa (37%).


Pentru o experienta de utilizare mai placuta a smartphone-ului, romanii se orienteaza catre achizitionarea unui dispozitiv cu tehnologie OLED integrata, luand în calcul raportul calitate-pret.
4 smartphone-uri cu ecran OLED la preturi accesibile:
Portofoliul de dispozitive mid-range oferit de Motorola pune la dispozitia utilizatorilor în cautare de diversitate o selectie de smartphone-uri ce încorporeaza specificatii de top. Gama moto g este renumita pentru suita completa de telefoane performante, la preturi avantajoase, pana în 2000 RON.
Modele precum moto g31, moto g41, moto g71 5G si cel mai nou lansat membru al familiei moto g, moto g52, dispun de ecrane OLED si sunt dispozitive unice în configuratie, create pentru a oferi un echilibru de performanta, în functie de nevoile utilizatorului. Datorita tehnologiei OLED încorporata, vizionarea filmelor, mobile gaming-ul, navigarea online, Social Media sau crearea si editarea de continut foto-video sunt actiuni la un swipe distanta.
*Studiul de piata a fost realizat în perioada 14 martie 2022 – 15 martie 2022, pe un esantion de 502 respondenti, cu varste cuprinse între 18 si 45 de ani, cu o marja de eroare de ±4,38%.Declinari legale
Anumite caracteristici, functionalitate si specificatii ale produselor pot depinde de retea si sunt supuse unor termeni, conditii si taxe suplimentare. Toate pot fi modificate fara notificare prealabila. MOTOROLA, sigla M stilizata, MOTO si familia de marci MOTO sunt marci comerciale ale Motorola Trademark Holdings, LLC. Google, Asistentul Google si Android sunt marci comerciale ale Google LLC.
Toate celelalte marci comerciale sunt proprietatea comerciantilor respectivi. © 2021 Motorola Mobility LLC. Toate drepturile rezervate. 

Sondaj

Care e cea mai importanta aparitie hardware de anul acesta?