Cum va arata smartphone-ul viitorului
3/34883
calendar_month 18 Mai 2023, 10:20
Smartphone-urile sunt dispozitive uimitoare, motiv pentru care suntem atat de dependenti de ele si pentru care, in multe parti ale lumii, majoritatea oamenilor detine unul. Astazi nici nu mai este nevoie sa cheltuiesti o mie de euro pentru a obtine un telefon de calitate. Ai incercat recent sa folosesti un telefon de 300 sau 400 de euro? Sunt produse excelente. In plus, telefoanele sunt din ce in ce mai reparabile: de ce sa cumperi unul nou cand poti inlocui pur si simplu bateria cu una mai buna? Piata resigilatelor sau reconditionatelor este, de asemenea, in crestere.

Dar care este viitorul smartphone-urilor in aceasta era? Mai multi developeri, designeri, analisti din domeniu si-au impartasit parerile despre viitorul smartphone-ului. Unii dintre acesti experti s-au concentrat pe forma, spunand ca ecranele vor deveni din ce in ce mai performante, afisand miliarde de culori. Potrivit altora, cipurile mai sofisticate ne vor ajuta sa distingem articolele mass-media „reale” de cele care distribuie informatii false sau chiar de cele generate de inteligenta artificiala (AI). Cu toate acestea, aproape toate persoanele cred ca smartphone-urile vor continua sa ne insoteasca, atat la propriu, cat si la figurat.

Tehnologie inovatoare

Din punct de vedere tehnologic, specialistii spun ca vom continua sa vedem afisaje din ce in ce mai bune. Culori mai luminoase, o gestionare mai buna a bateriei si alte lucruri de acest tip. Densitatea pixelilor va fi, de asemenea, din ce in ce mai mare. Unii sustin ca dispozitivele pliabile vor ramane o nisa pentru ca sunt foarte scumpe si vor continua sa fie mai voluminoase din cauza naturii sistemelor mecanice.

Tehnologia holografica, desi a fost protagonista povestilor stiintifico-fantastice, cel putin inca de la primele episoade din Razboiul Stelelor, in lumea reala a vazut foarte putine aplicatii reale, aproape toate in scopuri artistice sau de design. Insa aceasta ar putea fi extrem de utila intr-un telefon, tocmai de aceea in prezent exista persoane care lucreaza la o astfel de tehnologie care, cu siguranta, va revolutiona aceasta piata in momentul in care va fi implementata.

De asemenea, inteligenta artificiala ar putea fi integrata intr-un mod mai profund in telefonul viitorului, permitandu-i sa invete si sa se adapteze la nevoile si preferintele utilizatorului. De exemplu, AI-ul ar putea sa ofere sugestii pentru mesaje sau e-mail-uri, sa ofere recomandari personalizate pentru aplicatii sau sa ajute la organizarea programelor zilnice. De asemenea, AI-ul ar putea sa ofere un asistent vocal avansat si o experienta mai naturala de utilizare a telefonului. Insa, indiferent de cum vor evolua acestea tindem sa credem ca vei gasi in continuare telefoane mobile online pentru momentul in care vei simti nevoie de o schimbare a device-ului.Securitate imbunatatita

In ultimii ani, tehnologia a avansat rapid in domeniul securitatii, permitand companiilor sa ofere solutii de securitate mai avansate. Exista deja cateva aspecte de luat in considerare in ceea ce priveste securitatea telefonului, deoarece sunt proiecte create special pentru a dezvolta anumite functii de securitate. Scanarea retinei sau a amprentelor digitale reprezinta o metoda eficienta de a proteja telefonul impotriva accesului neautorizat si este una dintre functiile de care este posibil sa ne putem bucura in viitor. In plus, exista si alte metode de securitate, cum ar fi parolele complexe sau autentificarea in doi pasi, care pot fi utilizate impreuna cu scanarea retinei sau a amprentelor digitale pentru a asigura un nivel ridicat de securitate. Aceasta este doar una dintre posibilele directii in care securitatea telefonul din viitor ar putea evolua. Cu siguranta, vom fi martorii unor schimbari spectaculoase in ceea ce priveste tehnologia si securitatea smartphone-urilor in viitorul apropiat.Camera foto cu performante inimaginabile

Telefoanele viitoare ar putea avea mai multe camere pentru a oferi imagini si videoclipuri de o calitate superioara. Aceste camere ar putea fi pozitionate in mod diferit pentru a oferi o varietate de unghiuri si optiuni de fotografiere.

Senzori mai mari: mai multi producatori de telefoane se concentreaza pe cresterea dimensiunii senzorilor din camere, ceea ce ar putea duce la o calitate mai buna a imaginilor si a videoclipurilor prin captarea mai multor detalii si culori mai precise. Tehnologie de imbunatatire a luminii: multi utilizatori de telefoane se confrunta cu probleme de iluminare in timpul fotografiilor, dar o noua tehnologie care ar putea fi implementata in viitor ar putea ajuta la imbunatatirea acestui aspect.

Se pare ca ne asteapta un viitor interesant si extrem de tehnologizat. Cu toate acestea, trebuie sa tinem cont ca astazi discutam doar despre subiecte care se studiaza in momentul prezent si ca inovatiile tehnologice ale viitorului ar putea aduce mult mai multe caracteristici si imbunatatiri decat ne-am putea imagina.

Sursa foto: ThisIsEngineering,Oleksandr Pidvalnyi