Cum sa recuperezi datele de pe un iPhone defect sau furat - Ghid complet
3/35488
calendar_month 10 Nov 2023, 10:05


Ai pierdut sau ti-a fost furat iPhone-ul si nu stii cum sa recuperezi datele importante de pe el? Nu dispera, exista solutii pentru a-ti salva fotografiile, contactele, mesajele si alte fisiere de pe telefonul tau. Iti vom prezenta un ghid complet cu pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a-ti recupera datele de pe un iPhone defect sau furat.
 
Pasul 1: Verifica daca ai un backup iCloud sau iTunes

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa verifici daca ai un backup iCloud sau iTunes al datelor de pe iPhone-ul tau. Un backup este o copie de rezerva a informatiilor de pe telefon, care se salveaza automat sau manual pe un serviciu de stocare online (iCloud) sau pe un computer (iTunes). Daca ai un backup, poti restaura datele de pe el pe un alt iPhone sau pe un dispozitiv compatibil.

Pentru a verifica daca ai un backup iCloud, intra pe site-ul icloud.com si autentifica-te cu ID-ul si parola ta Apple. Apoi, da click pe Setari si vezi daca exista vreun backup al iPhone-ului tau in sectiunea Backup. Daca exista, poti vedea data si dimensiunea lui.

Pentru a verifica daca ai un backup iTunes, conecteaza-te la computerul pe care ai folosit iTunes pentru a sincroniza iPhone-ul tau. Deschide iTunes si da click pe Preferinte. Apoi, mergi la Dispozitive si vezi daca exista vreun backup al iPhone-ului tau in lista. Daca exista, poti vedea data si ora lui.
 
Pasul 2: Restaureaza datele de pe backup

Daca ai gasit un backup iCloud sau iTunes al datelor de pe iPhone-ul tau, poti restaura datele de pe el pe un alt iPhone sau pe un dispozitiv compatibil. Pentru a face asta, urmeaza pasii de mai jos:

- Pentru a restaura datele de pe un backup iCloud, asigura-te ca ai o conexiune Wi-Fi stabila si ca ai suficient spatiu liber pe dispozitivul pe care vrei sa restaurezi datele. Apoi, aprinde dispozitivul si urmeaza instructiunile de configurare pana ajungi la ecranul Aplicatii si date. Alege optiunea Restaurati din backup iCloud si introdu ID-ul si parola ta Apple. Alege backup-ul dorit din lista si asteapta pana se finalizeaza procesul de restaurare.

- Pentru a restaura datele de pe un backup iTunes, asigura-te ca ai instalat cea mai recenta versiune de iTunes pe computerul tau si ca ai suficient spatiu liber pe dispozitivul pe care vrei sa restaurezi datele. Apoi, conecteaza dispozitivul la computer cu un cablu USB si deschide iTunes. Daca ti se cere, introdu codul de acces al dispozitivului si alege sa ai incredere in computer. Apoi, selecteaza dispozitivul din iTunes si da click pe Restaurati backup. Alege backup-ul dorit din lista si asteapta pana se finalizeaza procesul de restaurare.

Pasul 3: Activeaza functia Gasiti iPhone


Daca nu ai reusit sa iti recuperezi datele de pe un backup iCloud sau iTunes, mai exista o sansa sa iti gasesti iPhone-ul defect sau furat si sa iti accesezi datele de pe el. Pentru asta, trebuie sa activezi functia Gasiti iPhone, care iti permite sa localizezi, sa blochezi si sa stergi de la distanta iPhone-ul tau.

Pentru a activa functia Gasiti iPhone, intra pe site-ul icloud.com si autentifica-te cu ID-ul si parola ta Apple. Apoi, da click pe Gasiti iPhone si selecteaza iPhone-ul tau din lista. Daca iPhone-ul tau este conectat la internet, vei vedea locatia lui pe harta. Daca nu, vei vedea ultima locatie cunoscuta.

Din acest ecran, poti face urmatoarele actiuni:

- Poti reda un sunet pe iPhone-ul tau, pentru a-l auzi daca este in apropiere.- Poti activa modul Pierdut, care iti permite sa blochezi iPhone-ul tau cu un cod de acces si sa afisezi un mesaj cu un numar de telefon pe ecranul lui, pentru a putea fi contactat de cineva care il gaseste.

- Poti sterge toate datele de pe iPhone-ul tau, pentru a le proteja de accesul neautorizat. Atentie, aceasta actiune este ireversibila si iti va impiedica sa mai poti localiza iPhone-ul tau.

Asadar, daca vrei sa recuperezi datele de pe un iPhone defect sau furat, ai la dispozitie mai multe solutii. Iar daca nu te descurci, nu ezita sa apelezi la un service iPhone Cluj de incredere, care te poate ajuta.  Speram ca acest articol ti-a fost util si ca ai reusit sa iti salvezi datele importante de pe telefonul tau. 

sursa foto: unsplash.comSondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?