Cum sa controlezi accesul copiilor la telefonul mobil - Functionalitati si control parenting pentru Samsung si alte modele
3/35199
calendar_month 28 Aug 2023, 10:35

Telefonul mobil este un instrument util si distractiv, dar poate fi si o sursa de probleme pentru copii. De la expunerea la continut nepotrivit, pana la dependenta de ecran si cyberbullying, exista multe riscuri pe care parintii trebuie sa le previna. 

Din fericire, exista solutii pentru a limita si monitoriza accesul copiilor la telefonul mobil, mai ales daca acesta este un Samsung. Iti vom prezenta cateva functionalitati si aplicatii de control parental pentru Samsung, care iti vor ajuta sa protejezi copilul tau de pericolele online.
 
Functia Kids Home


Kids Home este o functie integrata in telefoanele Samsung, care creeaza un spatiu sigur si personalizat pentru copii. Astel, cei mici ei pot accesa doar aplicatii si continut adecvate varstei lor, cum ar fi jocuri educative, desene animate si carti digitale. Parintii pot seta o parola pentru a restrictiona iesirea din Kids Home si pot vizualiza rapoarte despre timpul petrecut de copii pe telefon si activitatile lor.
 
Aplicatia Family Link

Family Link este o aplicatie gratuita de la Google, care iti permite sa controlezi dispozitivele Android ale copiilor tai de pe telefonul tau. Cu Family Link, poti:

- Sa stabilesti limite de timp pentru utilizarea telefonului si sa blochezi accesul la anumite ore
- Sa alegi ce aplicatii pot fi instalate sau dezinstalate de copii
- Sa blochezi sau sa aprobi site-urile web pe care copiii le pot vizita
- Sa urmaresti locatia copiilor tai pe harta
- Sa blochezi sau sa stergi de la distanta datele de pe telefonul copilului in caz de pierdere sau furt

Aplicatia Secure Folder

Secure Folder este o aplicatie de la Samsung, care iti permite sa creezi un dosar securizat pe telefonul tau, unde poti stoca fisiere, aplicatii, fotografii si alte date confidentiale. Acest dosar este protejat cu o parola, o amprenta digitala sau un cod PIN si nu poate fi accesat decat de tine. Astfel, poti pastra informatiile tale personale departe de ochii curiosi ai copiilor tai.
 
Aplicatia Kaspersky Safe Kids

Kaspersky Safe Kids este o aplicatie platita de la Kaspersky, care iti ofera un control avansat asupra dispozitivelor copiilor tai. Cu Kaspersky Safe Kids, poti:

- Sa monitorizezi apelurile, mesajele si contactele copiilor tai
- Sa blochezi continutul inadecvat sau periculos pe internet si pe retelele sociale
- Sa primesti alerte daca copilul tau intra in zone nesigure sau depaseste limitele stabilite
- Sa gestionezi nivelul bateriei al telefonului copilului si sa il avertizezi cand trebuie sa il incarce
- Sa primesti sfaturi de la experti in psihologia copilului si siguranta online

Daca ai nevoie de ajutor sau asistenta tehnica pentru telefonul tau Samsung sau alt model, poti apela la un service Samsung Cluj. Aici, pe langa reparatii rapide si profesionale si garantie extinsa pentru piesele schimbate, vei beneficia si de consultanta gratuita pentru optimizarea performantei telefonului si control parenting. Prin urmare, daca ai nevoie de mai multe informatii sau sfaturi despre cum sa folosesti functiile descrise mai sus, nu ezita sa ii contactezi!

sursa foto: freepik.com