hit.ro  »  Gadgeturi  »  Telefoane mobile  »  Cu telefonul Pixel 8 Pro poti masura acum temperatura corporala

Cu telefonul Pixel 8 Pro poti masura acum temperatura corporala

calendar_month 26 Ian 2024, 16:50


Aplicatia Thermometer de la Pixel 8 Pro este prima aplicatie de temperatura corporala acordata de FDA pentru smartphone-uri.

Adaugata telefoanelor Pixel in ianuarie, aceasta functie noua va permite sa scanati rapid fruntea unei persoane cu telefonul si sa aflati rapid temperatura corpului, conform Google Pixel.

In studiile clinice, algoritmul software a fost capabil sa calculeze temperatura corpului in intervalul 36,1 ° C - 40 ° C pana la ± 0,3 ° C in comparatie cu un termometru pentru artera temporala eliberat de FDA. 

Aceasta inseamna ca temperatura corpului luata cu senzorul de la Pixel este aproximativ la fel de precisa ca si alte termometre care masoara temperatura arterei temporale.

Senzorul de temperatura al lui Pixel 8 Pro are utilizari largi, dar echipa care a lucrat la aceasta noua functie a considerat ca citirile exacte ale temperaturii corpului sunt cele mai importante din cauza implicatiilor lor asupra sanatatii. 

Deoarece termometrele sunt dispozitive medicale reglementate, echipa nu numai ca a trebuit sa execute functia prin teste riguroase, dar a trebuit si sa treaca printr-o revizuire exhaustiva ca parte a unei solicitari de clasificare De Novo cu FDA inainte de a putea lansa caracteristica in Statele Unite. 

Ca parte a acestui proces, „a trebuit sa facem un studiu de validare clinica, ceea ce inseamna ca am testat produsul pe un numar mare de participanti”, spune Jim Taylor, cercetator la Google Health si medic pediatru.

Dezvoltarea unui instrument care este sigur si usor de utilizat a fost o parte importanta a obtinerii grantului FDA. „L-am construit astfel incat sa poata rula pe telefon fara nicio conexiune la internet”, spune Toni Urban - manager de produs la Google.

„Functia este disponibila chiar daca sunteti intr-o zona fara semnal la telefonul mobil. Ideea a fost sa ne asiguram ca fiecare persoana poate folosi acest instrument in mod fiabil”, a mai completat Toni Urban.

 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?