hit.ro  »  Gadgeturi  »  Telefoane mobile  »  Conceptul Ubuntu Edge este fantastic! Smartphone-ul cu pedigree de PC ar putea ajunge pe piata in 2014

Conceptul Ubuntu Edge este fantastic! Smartphone-ul cu pedigree de PC ar putea ajunge pe piata in 2014

calendar_month 23 Iul 2013, 10:16
Canonical a prezentat ieri primul sau concept de smartphone cu Ubuntu mobile OS, Ubuntu Edge, un device care ar putea sa zdruncine industria daca proiectul va primi finantarea necesara. Hardware-ul pe care compania vrea sa-l implementeze in Edge ne arata clar ca smartphone-ul ar putea fi primul hibrid mobil - PC cu adevarat relevant.

Canonical are nevoie pentru a putea materializa smartphone-ul Ubuntu Edge de 32 de milioane de dolari, fonduri pe care incearca sa le obtina prin lansarea unei campanii pe Idiegogo.
Mark Shuttleworth, fondatorul Canonical, spune, intr-un clip video menit sa atraga investitorii, si ca s-a demarat deja o campanie pentru parteneriate cu producatorii de smartphone-uri si componente, si cu operatori precum Verizon, Deutsche Telecom, EE, SK Telecom, China Unicom, iar "daca totul merge bine", in luna mai 2014 am putea avea pe piata cel mai avansat device mobil hibrid.

Ubuntu Edge va rula atat Android, cat si Ubuntu (dual-boot), iar prin simpla conectare a unui monitor, a unui mouse si a unei tastaturi la smartphone-ul Ubuntu utilizatorii vor beneficia de o experienta desktop completa. Nu este prima data cand auzim de o platforma Ubuntu unificata, care poate rula si pe mobil si pe desktop. Acum, insa, Canonical a prezentat si hardware-ul pe care vrea sa il implementeze in smartphone.

Conceptul Ubuntu Edge include un procesor quad-core, cel putin 4GB RAM (!) si spatiu de stocare de 128GB. Mark Shuttleworth spune ca dimensiunea display-ului care va dota Edge este cea optima, respectiv 4,5 inci, cu o rezolutie de 1280 x 720 p. Ecranul va fi protejat de un material pe care il gasim pe smartphone-urile Vertu Ti (safir). Terminalul va dispune de o camera foto principala de 8MP si de una frontala de 2MP si difuzoare stereo. Pe parte de conectivitate, Edge va dispune de LTE, dual-band Wi-fi, Bluetooth 4.0, NFC, dar si de suport MHL.
Legat de design, ceea ce vedeti in imaginile de mai sus ar putea reprezenta look-ul final al Edge, desigur, cu mici modificari.
Si inca ceva. Mark Shuttleworth, fondatorul Ubuntu, a fost comparat de presa internationala cu regretatul Steve Jobs. Si, intr-adevar, privind clipul de mai jos putem spune ca da, Shuttleworth ar putea fi urmatorul vizionar al industriei. Urmariti prezentarea si veti vedea la ce ne referim:


 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2023?