Colaborare intre doi giganti, Apple si Google ofera suport pentru alertele nedorite de urmarire a locatiilor in iOS si Android
3/36662
calendar_month 14 Mai 2024, 11:00


Apple si Google colaboreaza pentru a crea o specificatie industriala – Detectarea dispozitivelor de urmarire a locatiilor nedorite – pentru dispozitivele de urmarire Bluetooth, care face posibila alertarea utilizatorilor atat pe iOS, cat si pe Android, daca un astfel de dispozitiv este utilizat in nestire pentru a ii urmari. Acest lucru va ajuta la atenuarea utilizarii gresite a dispozitivelor concepute pentru a ajuta la tinerea evidentei bunurilor. Astazi, Apple implementeaza aceasta capacitate in iOS 17.5, iar Google lanseaza acum aceasta capacitate pe dispozitivele Android 6.0+.

Cu aceasta noua capacitate, utilizatorii vor primi acum o alerta „[Articol] gasit in miscare cu tine” pe dispozitivul lor daca un dispozitiv de urmarire Bluetooth necunoscut este vazut miscandu-se cu ei in timp, indiferent de platforma cu care este asociat dispozitivul.

Daca un utilizator primeste o astfel de alerta pe dispozitivul sau iOS, inseamna ca AirTag-ul altcuiva, accesoriul Gaseste-mi sau alt dispozitiv de urmarire Bluetooth compatibil cu specificatiile din domeniu se deplaseaza cu el. Este posibil ca trackerul sa fie atasat la un articol pe care utilizatorul il imprumuta, dar daca nu, iPhone-ul poate vedea identificatorul trackerului, poate cere trackerului sa reda un sunet pentru a ajuta la localizarea acestuia si sa acceseze instructiuni pentru a-l dezactiva. Producatorii de etichete Bluetooth, inclusiv Chipolo, eufy, Jio, Motorola si Pebblebee, s-au angajat ca viitoarele etichete vor fi compatibile.

AirTag si accesoriile de retea Find My de la terte parti au fost concepute de la inceput cu protectii de confidentialitate si siguranta de prim rang in industrie, iar Apple si-a mentinut angajamentul de a inova si de a completa aceste protectii pentru a mentine consumatorii in siguranta. Aceasta colaborare pe mai multe platforme – de asemenea, o premiera in industrie, care implica contributia comunitatii si a industriei – ofera instructiuni si cele mai bune practici pentru producatori, in cazul in care acestia aleg sa includa capabilitati de alerta de urmarire nedorite in produsele lor. Apple si Google vor continua sa lucreze cu Grupul operativ de inginerie a internetului prin intermediul grupului de lucru Detectarea localizarilor nedorite pentru a dezvolta standardul oficial pentru aceasta tehnologie.