hit.ro  »  Gadgeturi  »  Telefoane mobile  »  CES 2013: Alcatel ataca segmentul smartphone la Las Vegas

CES 2013: Alcatel ataca segmentul smartphone la Las Vegas

calendar_month 07 Ian 2013, 16:45
Alcatel a stat destul de multa vreme in umbra, cel putin in ceea ce priveste piata smartphone-urilor. Lucrurile par sa se schimbe, iar compania ataca la Consumer Electronics Show 2013 cu o serie de device-uri interesante si care pot concura cu gadgeturile consacrate ale producatorilor rivali.
Compania a prezentat astazi la CES noile smartphone-uri din seria One Touch Scribe. Este vorba despre One Touch Scribe X, cu ecran de 5 inci full HD (1080p), camera foto de 12 MP si procesor quad-core la 1,4 GHz.
Un alt smartphone prezentat la CES de catre Alcatel este One Touch ScribeHD LTE, tot cu ecran de 5 inci, 1GB RAM si procesor quad-core la 1,2 GHz. Practic, Scribe HD LTE este versiunea cu conectivitate 4G a modelului deja lansat, Scribe HD.

Alcatel a prezentat la CES si flagship-ul companiei, despre care HIT.ro a scris in urma cu doar cateva zile. Este vorba despre smartphone-ul One Touch Idol Ultra, cel mai subtire telefon al momentului (6,45 mm). Idol are un ecran de 4,7 inci AMOLED si procesor dual-core la 1,2 GHz si ruleaza Android Jelly Bean.

Pe langa varfurile de gama prezentate de Alcatel, compania a anuntat astazi si lansarea pe piata a modelelor One Touch XPop (disponibile comercial in urmatoarele doua luni). One Touch XPop este un smartphone dual-core la 1 GHz, cu ecran de 4,5 inci nHD (960 x 540p), 512 MB RAM si o camera foto principala de 5 MP si un frontala de 3,2 MP.
In acelasi timp, Alcatel a anuntat si gama One Touch SPop si TPop, ambele cu display-uri de 3,5 inci dar cu specificatii hardware diferite.

SPop are un procesor single core la 1 GHz, 512 MB RAM si ruleaza Android 4.1.
TPop are tot un procesor de 1GHz single core, dar doar 256 MB RAM si ruleaza Android 2.3.

Ambele modele vor avea preturi rezonabile si vor fi disponibile pe piata din Asia, initial, incepand cu aceasta luna. 

Sondaj

Ce placa video aveti?