Cele mai noi functii de la Galaxy Z Fold4, Z Flip4 si seria Watch5 vor fi disponibile si pe generatiile anterioare
8/8184
calendar_month 07 Sep 2022, 15:32

Optiuni extra de personalizare, dar si noi caracteristici pentru sporirea productivitatii vor fi accesibile pentru mai multi utilizatori
Samsung extinde cel mai noi caracteristici ale sistemului de operare One UI 4.1.1, întalnit la Galaxy Z Fold4, Galaxy Z Flip4 si ale sistemului de operare One UI Watch4.5, întalnit la seria Galaxy Watch5, si la generatiile anterioare de telefoane pliabile Galaxy si smartwatch-uri.
Actualizarile de software One UI 4.1.1 vor începe pe 5 septembrie cu Galaxy Z Fold3 si Galaxy Z Flip3, iar ulterior vor fi lansate treptat la nivel global si pentru Galaxy Z Fold2, Z Flip si Z Fold1. One UI Watch4.5 va fi disponibil pentru dispozitivele Galaxy Watch4 si Galaxy Watch4 Classic2. În plus, utilizatorii Galaxy Watch3 si Galaxy Watch Active2 vor beneficia de o actualizare de software3 ce le va oferi acces la anumite caracteristici disponibile prin One UI Watch4.5.
Multitasking simplificat si functionalitate extinsa a camerei
Dispozitivele din seria Galaxy Z au revolutionat modul de utilizare al smartphone-urilor si au deschis drumul catre noi oportunitati în ceea ce priveste productivitatea si creativitatea. Prin One UI 4.1.1, noile caracteristici care ajuta utilizatorii sa fie mai productivi si îmbunatatirile aduse la nivelul camerei fac ca aceste dispozitive puternice sa devina si mai intuitive.
Taskbar îmbunatatit
Seria Galaxy Z Fold a avut întotdeauna misiunea de a spori functionalitatea, indiferent daca dispozitivul este deschis sau închis. Cu noua sa bara de activitati4, utilizatorii pot accesa si comuta între aplicatii mai rapid ca niciodata, cu un aspect asemanator PC-ului si care le permite sa aiba toate aplicatiile la îndemana.
Multiple aplicatii, acelasi ecran – la o atingere distanta
Cu suportul drag-and-drop direct din bara de activitati, multitasking-ul5 pe Galaxy Z Fold este acum extrem de facil. Glisarea unei aplicatii spre margine permite activarea optiunii de vizualizarea divizata, în timp ce glisarea acesteia în centru permite vizualizarea pop-up, ceea ce înseamna ca utilizatorii pot vedea aplicatiile în multiple moduri si schimba rapid modul de vizualizare în functie de nevoi.

Uneori, aplicatiile noastre preferate functioneaza perfect împreuna. Daca exista aplicatii pe care utilizatorii le folosesc de obicei împreuna, acum ele pot fi adaugate în bara de activitati în perechi sau grupuri de aplicatii ce pot fi accesate în acelasi timp.
Functiile de multitasking sunt, de asemenea, mai intuitive datorita noilor gesturi6. Cu gesturi simple de glisare, utilizatorii pot comuta instantaneu între aplicatiile vizualizate full-screen si ferestrele de tip pop-up sau pot împarti ecranul în doua pentru gestionarea mai multor sarcini în acelasi timp.
Doua seturi distincte de ecrane pentru cele mai reusite poze cu Galaxy Z Fold
Seria Galaxy Z ofera mai multa versatilitate în termeni de poze datorita ecranului flexibil. Cu Dual Preview, spre exemplu, utilizatorul si persoana fotografiata pot vedea în acelasi timp poza înainte de captarea imaginii – atat pe ecranul principal, cat si pe ecranul frontal. Mai mult, acum pot fi facute selfie-uri de înalta rezolutie si pe ecranul frontal cu camera principala, folosind camera selfie spate.
Telefon pliabil, camera flexibila7
Functia Quick Shot îmbunatatita pentru seria Galaxy Z Flip permite previzualizarea si realizarea de fotografii care pastreaza raportul real direct pe ecranul frontal, precum si accesarea în acelasi timp a modului Portret. De asemenea, utilizatorii pot comuta fara probleme de la modul Quick Shot la modul Flex8 în timp ce fac poze sau înregistreaza un clip, pentru o experienta cu adevarat hands-free.
Ecranul frontal9 capata acum mai multa putere
One UI 4.1.1 aduce toate noile functionalitati pentru ecranul frontal pe seria de dispozitive Galaxy Z Flip, oferindu-le astfel utilizatorilor si mai multe oportunitati de utilizare, chiar si fara ca ei sa îsi deschida telefonul. Acum, din ecranul frontal se pot fi efectuate apeluri, se poate raspunde la mesaje prin optiunea voice-to-text sau cu emoticoane si se pot ajusta anumite setari rapide precum Wi-fi, Bluetooth, modul avion sau lanterna.
Functii de personalizare, confort si sanatate pentru generatiile anterioare de ceasuri Galaxy
Samsung le ofera utilizatorilor Galaxy Watch o experienta mai buna, cu mai multe optiuni de personalizare si functii suplimentare care vor aduce beneficii vietii lor de zi cu zi.
Mai multe modalitati de personalizare
One UI Watch4.5 aduce sase noi fete de ceas colorate si interactive, o paleta de culori noi si widget-uri dinamice pentru seria Galaxy Watch4. Utilizatorii au acum mai multe alternative de personalizare a afisajului pe ceas, care sunt adaptate la stilul fiecaruia, pot fi salvate ca favorite si accesate rapid si usor.
Comunicare mai usoara cu noua tastatura QWERTY
One Ui Watch4.5 face comunicarea pe seria Galaxy Watch4 mai simpla ca niciodata. Utilizatorii au mai multe optiuni cu privire la modul în care aleg sa comunice, lucru facilitat de adaugarea unei tastaturi QWERTY la functiile existente de recunoastere vocala si scriere de mana10. În acest fel, tastatura îi ajuta pe utilizatorii ceasurilor Galaxy sa schimbe cu usurinta între diferite stiluri de comunicare, pentru diferite ocazii.
Suport software continuu pentru Galaxy Watch3 si Galaxy Watch Active2
De la sfarsitul lunii septembrie, o noua actualizare de software va permite utilizatorilor Galaxy Watch3 si Galaxy Watch Active2 sa se bucure de unele dintre noile caracteristici ale seriei Galaxy Watch5. Acesta include doua fete noi de ceas - Gradient number si Pro analog – dar si detectarea sforaitului pentru o analiza detaliata a calitatii somnului.
Pe langa acestea, functiile de masurare a tensiunii arteriale (BP)11 si electrocardiograma (ECG)12 din aplicatia Samsung Health Monitor13 vor fi disponibile si pe Galaxy Watch3 si Watch Active2 în 24 de piete, pentru a permite o întelegere mai aprofundata a starii generale de sanatate.

1 Disponibilitatea poate varia în functie de piata, dispozitiv sau operator.


2 Disponibilitatea poate varia în functie de piata, dispozitiv, operator sau de smartphone-ul asociat. Actualizarea va fi disponibila initial pe versiunile Bluetooth si se va lansa ulterior pe versiunile LTE. Necesita cea mai recenta versiune a aplicatiei Galaxy Wearable si plug-in-ul Galaxy Watch.


3 Disponibilitatea poate varia în functie de piata, model, operator sau smartphone-ul asociat. Actualizarea va fi disponibila initial pe versiunile Bluetooth si se va lansa ulterior pe versiunile LTE. Necesita cea mai recenta versiune a aplicatiei Galaxy Wearable si plug-in-ul Galaxy Watch.


4 Caracteristica barei de activitati este acceptata numai pe ecranul principal.


5 Este posibil ca anumite aplicatii sa nu accepte Multi-Active Window sau App pair.


6 Necesita activarea Labs în Setari.


7 Caracteristica disponibila numai pentru Galaxy Z Flip4 si Galaxy Z Flip3.


8 Modul Flex acceptat la unghiuri între 75° si 115°.


9 Caracteristica disponibila numai pentru Galaxy Z Flip4 si Galaxy Z Flip3.


10 Disponibilitatea tastaturii QWERTY, Swipe to type, recunoasterea vocii si scrierea de mana pot varia în functie de limba.


11 Functia de masurare a tensiunii arteriale este disponibila numai pe anumite piete. Pentru a asigura precizia, utilizatorii ar trebui sa calibreze dispozitivul la fiecare patru saptamani cu o manseta traditionala pentru tensiunea arteriala. Aplicatia BP nu poate diagnostica hipertensiunea arteriala, alte afectiuni sau nu poate verifica semnele unui atac de cord. Aceasta aplicatie poate fi utilizata de ce de peste 22 ani. Nu este menit sa înlocuiasca metodele traditionale de diagnostic sau tratament de catre un profesionist calificat în domeniul sanatatii.


12 Functia ECG este disponibila numai pe anumite piete. Aplicatia ECG nu este destinata sa înlocuiasca metodele traditionale de diagnostic sau tratament. Aplicatia ECG nu este destinata utilizatorilor cu aritmii cunoscute, altele decat fibrilatia atriala sau utilizatorilor cu varsta sub 22 ani. Utilizatorii nu ar trebui sa interpreteze sau sa ia masuri clinice pe baza productiei dispozitivului fara consultarea unui profesionist calificat în domeniul sanatatii.


13 Din cauza restrictiilor de piata în obtinerea aprobarii/înregistrarii ca dispozitiv medical, tensiunea arteriala si ECG functioneaza numai pe ceasurile si smartphone-urile achizitionate pe pietele în care serviciul este disponibil în prezent (cu toate acestea, serviciul poate fi restrictionat atunci cand utilizatorii calatoresc în tari care nu sunt aceste servicii). Consultati https://www.samsung.com/apps/samsung-health-monitor pentru mai multe informatii si cele mai recente actualizari pe pietele de servicii.
Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?