Ce tipuri de protectii pentru ecranul telefonului exista si pe care sa o alegi pentru smartphone-ul tau
3/36988
calendar_month 28 Iun 2024, 07:46


In ziua de astazi, smartphone-urile au devenit niste dispozitive indispensabile. Ele sunt legatura ta cu lumea, asistentul tau personal si sursa ta de divertisment. Având în vedere cât de mult te bazezi pe el, devine o preocupare esentiala sa-l protejezi de posibile deteriorari. Una dintre cele mai eficiente modalitati de a face acest lucru este prin utilizarea unei folii de protectie pentru ecranul telefonului.

Iata cele mai comune folii de telefon de pe piata!

1. Folie din plastic pentru ecranul telefonului

Folia de ecran de telefon din plastic este una dintre cele mai frecvent utilizate tipuri de protectori de ecran. Acestea sunt de obicei fabricate din polietilen tereftalat (PET) si sunt, de obicei, cea mai rentabila optiune din punct de vedere al pretului. De asemenea, sunt, în general, mai usor de aplicat decât alte tipuri de folii si pot fi puse direct în confortul casei tale, fara asistenta profesionala. Ca minusuri, acest folii, desi ofera protectie de baza, sunt mai predispuse la zgârieturi comparativ cu folii din alte materiale.
 
2. Folie din poliuretan termoplastic (TPU)

Foliile de ecran de tip TPU sunt cu un pas în fata de celor din plastic. Poliuretanul termoplastic este un material flexibil care ofera o protectie mult mai avansata. Este, de asemenea, foarte flexibil si poate absorbi impacturile mai bine decât plasticul obisnuit si, astfel, probabilitatea ca materialul sa se rupa sau sa se fisureze este mult mai mica. Unele folii TPU au proprietati de autovindecare, ceea ce înseamna ca zgârieturile si loviturile minore pot disparea în timp. Daca cauti o astfel de folie de telefon, pe gsmnet.ro gasesti o gama larga de astfel de produse pentru aproape orice model de telefon. Daca nu esti adeptul cumparaturilor online atunci singura varianta devine o plimbare pâna la magazinul gsm cel mai apropiat de locatia ta.
 
3. Folia din sticla securizata

Protectia de ecran din sticla securizata este considerata de multi optiunea premium. Aceasta este fabricata prin încalzirea sticlei la o temperatura ridicata si apoi prin racirea ei rapida, ceea ce o face mult mai puternica decât sticla obisnuita. Datorita acestui proces, folia din sticla îti poate oferi o protectie superioara atât împotriva zgârieturilor, cât si a impacturilor mai puternice. Majoritatea protectiilor de ecran din sticla sunt prevazute cu un strat oleofobic care rezista la amprente si la pete.
 
Asadar, alegerea foliei de protectie pentru ecranul tau depinde de nevoile si preferintele tale specifice. Daca esti în cautarea unui astfel de accesoriu accesibil si usor de instalat, o protectie de ecran din plastic ar putea fi cea mai buna varianta pentru tine. Daca ai nevoie de un pic mai multa durabilitate si flexibilitate, o folie TPU este o alegere perfecta. Iar daca prioritizezi protectia de top si esti dispus sa cheltui putin mai mult, o protectie de ecran din sticla temperata este optiunea ideala!