Ce este un telefon flagship si ce trebuie sa stii daca vrei sa-ti achizitionezi unul
8/8048
calendar_month 26 Mai 2022, 13:40
Un telefon flagship este produsul cel mai performant lansat de un producator în fiecare an, modelul cu caracteristicile tehnice cele mai avansate, cu design special si, în mod logic, cu pretul cel mai mare. Însa experienta utilizarii unui astfel de telefon este superioara si merita investitia. Iar daca pretul unui flagship abia lansat ti se pare piperat, încearca un model de vârf din anii anteriori sau flagshipul unui producator mai putin cunoscut, dar care îsi face loc pe piata lansând modele competitive, comparabile cu cele ale brandurilor cu notorietate. Daca îti doresti un telefon cu adevarat performant, consulta surse de informatii de specialitate si ia o decizie înteleapta.

Avantajele utilizarii unui flagship sunt multiple. S-ar putea sa constati ca un astfel de telefon poate înlocui multe dispozitive pe care le folosesti în viata de zi cu zi sau în activitatea profesionala.

Iata ce trebuie sa stii despre un flagship:

Performanta

Un smartphone de serie, ieftin, îsi va face treaba foarte bine, însa la un moment dat va începe sa „schiopateze”. O sa-si faca update-uri mai greu sau chiar deloc, vei constata ca spatiul de memorie este limitat si pe masura ce mai descarci câte o aplicatie utila va trebui sa renunti la alta, capacitatea de stocare a fotografiilor si clipurilor este limitata si, daca tot am ajuns în aceasta zona, vei constata ca imaginile au o calitate mult sub cea asteptata. Prin comparatie, un flagship are o durata de viata mult mai lunga si se va misca impecabil cel putin 3 ani, iar celelalte aspecte descrise mai sus sunt excluse din start.

Design superior

Un flagship are un design mult mai placut si este mai bine construit. Va include materiale de calitate superioara, cum ar fi metalul si sticla - mai rezistente. Datorita lor, telefonul va arata „ca nou” o perioada mult mai lunga de timp, chiar si în situatia în care omiti sa-i pui husa si ecran de protectie.

Fotografii de înalta calitate

Fotografiile facute cu un flagship au o calitate uluitoare. Producatorii utilizeaza cele mai noi inovatii în materie, stiut fiind faptul ca aparatul foto este o functie foarte cautata la un mobil. Daca ai un telefon scump, aparatul foto va deveni un dispozitiv inutil, iar asta este în avantajul tau, pentru ca un dispozitiv de calitate costa foarte mult. Vei constata ca unele flagship-uri sunt dotate cu sisteme de camere la fel de performante ca si cele ale unui aparat foto profesional.

Calitate excelenta a afisajului

Toate flagship-urile au ecrane mai mari fata de modelele de serie ale aceluiasi producator. De asemenea, au rezolutie superioara si culori mai vii. În cele mai multe cazuri, flagship-urile au ecrane OLED sau AMOLED, iar asta este o garantie în plus pentru o experienta vizuala excelenta.

Un flagship are, însa, si alte caracteristici inovatoare, dar ales cu atentie, nu trebuie sa fie nici foarte scump, potrivit The Verge. Totul este sa te informezi temeinic înainte de a cumpara.Foto: Pixabay