Cat de des isi schimba romanii telefonul?
6/6927
calendar_month 25 Iun 2015, 13:28
Peste 90% dintre clientii interesati de telefoane mobile isi indreapta atentia catre smartphones, iar rata de schimb a telefonului variaza intre 6 luni, pentru dispozitivele premium, si pana la 2 ani pentru modelele cu pret mediu si scazut, potrivit QuickMobile.
Datele magazinului online arata ca 70% dintre clientii care achizitioneaza telefoane mobile sunt barbati, acestia preferand in mod special dispozitivele cu ecran mare. La randul lor, femeile pun accent pe design, indreptandu-se catre telefoanele cu carcase colorate, care pot fi accesorizate usor. Mai mult, 3 din 5 clienti care achizitioneza un smartphone cumpara si accesorii pentru protectia acestuia, cele mai vandute fiind husele si foliile de ecran.

De asemenea, datele QuickMobile mai arata ca romanii isi mentin interestul fata de dispozitivele dual-SIM, circa 20% dintre telefoanele achizitionate in ultimul an avand aceasta functie.
"Peste jumatate dintre telefoanele comercializate de QuickMobile sunt modele varf de gama, ceea ce demonstreaza apetitul romanilor pentru tot ce este nou in materie de tehnologie. Pentru a veni in intampinarea acestei nevoi, precum si a dorintei de a-si schimba cat mai des telefonul, le oferim in permanenta cele mai noi dispozitive mobile, in cel mai scurt timp de la lansarea pe pietele internationale sau chiar simultan cu aceasta", a declarat Tudor tiboc, General Manager QuickMobile.
Potrivit acestuia, vanzarile pe segmentul smartphones au crescut cu 40% in ultimul an, iar pentru primul semestru din 2015 compania isi mentine estimarile. Evolutia pozitiva a vanzarilor se datoreaza in principal segmentului de clienti "early adopters", care prefera sa achizitioneze in precomanda produsele cele mai recent lansate pe piata.