hit.ro  »  Gadgeturi  »  Telefoane mobile  »  Blackphone aduce unelte de securitate care apara utilizatorul de... Google

Blackphone aduce unelte de securitate care apara utilizatorul de... Google

calendar_month 26 Feb 2014, 10:30
Blackphone, noul smartphone creat de Geeksphone si Silent Circle, promite anonimat si servicii speciale de securitate. Din pacate, Blackphone nu poate apara utilizatorul de NSA sau alte servicii secrete, ci doar de companiile care strang informatii in scop comercial.
Dreptul la intimitate este conceptul in jurul caruia a fost creat noul smartphone, iar Blackphone ofera si o suita de servicii contra-cost produse de Silent Circle, inclusiv criptarea apelurilor telefonice si a SMS-urilor, alaturi de VPN.

Specificatiile Blackphone includ un procesor quad-core ARM tactat la minim 2GHz, 2GB de RAM, spatiu de stocare de 16GB si ecran de 4,7 inci cu rezolutie 720p, totul la un pret de 629 dolari.
Chiar daca nu are tocmai un pret mic, gadgetul poate fi atractiv pentru utilizatorii preocupati de securitate. Ruleaza o versiune modificata a Android, denumita PrivatOS, care exclude toate serviciile Google din functionalitatea de baza a telefonului. In plus, toate aplicatiile instalate au setari foarte avansate de securitate, cu permisiuni speciale pentru fiecare actiune a aplicatiei in care sunt implicate si date personale.
Noul Blackphone soseste in luna iunie si include si alte optiuni pentru securitate, inclusiv deconectarea automata de la orice retea Wi-Fi care nu este de incredere si cautari online complet anonime.
Sursa: ExtremeTech