Blackberry Prague, primul Blackberry cu Android, va fi lansat in august. Canadienii nu renunta la BlackBerry 10 OS!
6/6910
calendar_month 19 Iun 2015, 00:10
Asa cum a scris inca de la aparitia primelor speculatii pe marginea adoptarii de catre BlackBerry a sistemului de operare Android, compania va lansa un terminal de acest tip, insa nu va renunta la platforma proprie, BlackBerry 10 OS. Se pare ca smartphone-ul despre care vorbim are nume de cod "Prague", va avea un design foarte asemanator cu cel al Blackberry Z3 si specificatii destul de slabe.

Pe scurt, atat data de lansare, estimata pentru luna august, cat si specificatiile si form-factorul terminalului Prague nu au nicio legatura cu BlackBerry Venice, slider-ul pe care canadienii il vor lansa in toamna acestui an si care va rula Blackberry 10 OS.
Blackberry "Prague" va rula Android, insa nu stim in acest moment despre ce versiune a sistemului de operare Google este vorba. Miscarea canadienilor pare, la prima vedere, fara logica, insa lucrurile nu stau chiar asa. Lansarea unui smartphone Blackberry cu Android si specificatii nu tocmai de top ar putea avea impact pe pietele emergente, respectiv doar in tarile unde Android-ul mai are loc de crestere si unde pretul mic are un impact major asupra deciziei de achizitie. Daca stam bine sa ne gandim, o strategie gresita din partea Blackberry ar fi mai degraba sa incerce sa atace acum segmentul de top al producatorilor de smartphones cu Android, precum Samsung, LG si altii, pentru ca pur si simplu ar fi tardiv.
Cei de la N4BB spun ca existenta terminalului low-end Blackberry Prague, cu Android, este ca si confirmata, iar site-ul citat este unul dintre cele mai credibile atunci cand vine vorba despre informatii publicate inainte de lansarile importante ale companiei canadiene. Prin urmare, lansarea pe piata a unui smartphone cu Android si specificatii hardware slabe ar justifica renuntarea companiei canadiene la Blackberry 10 OS? Desigur, nu! In plus, in urma cu doar o zi, Blackberry a anuntat ca are in dezvoltare Blackberry OS 10.3.3, urmatorul update important al platformei, dar care nu va ajunge la useri inainte de ultimul trimestru al acestui an. In concluzie, Blackberry nu va renunta la OS 10 sau, cel putin deocamdata, logica simpla ne arata ca producatorul canadian nu se indreapta spre o astfel de decizie.
Sursa: N4BB

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?