hit.ro  »  Gadgeturi  »  Telefoane mobile  »  Apple si Google arunca in batalie tehnologie cu iz SF: Siri (iPhone 4S) si Face detection (Android) (Video)

Apple si Google arunca in batalie tehnologie cu iz SF: Siri (iPhone 4S) si Face detection (Android) (Video)

calendar_month 19 Oct 2011, 15:55
Daca cineva v-ar fi spus in urma cu doar cateva saptamani ca in curand veti purta conversatii prietenesti cu telefonul mobil sau ca smartphone-urile nu vor putea fi folosite decat dupa ce va scaneaza fata, sigur ati fi spus ca mai trebuie sa treaca multa vreme pana la o asemenea evolutie tehnologica.
Totusi, tehnologia a luat-o inaintea vremurilor. Siri de la Apple si sistemul de recunoastere faciala al Android sunt doua tehnologii venite parca din viitor.
Intr-un timp extrem de scurt, aproximativ o saptamana, doua tehnologii au venit sa justifice in sfarsit termenul de telefon mobil inteligent. Siri, sistemul de control vocal si asistenta de la Apple, care schimba modul in care interactionam cu telefonul mobil, ii fascineaza pe utilizatori.
De astazi, o alta functie - de aceasta data cu accent pe securitate - recunoasterea faciala de la Android, prin Samsung Galaxy Nexus, vrea sa schimbe modul in care parolam telefonul mobil.
Implementata in camera frontala a celui mai nou terminal de la Samsung, face detection-ul inlocuieste PIN-ul. Camera foto va scaneaza fata, iar daca nu sunteti posesorul telefonului, nu-l veti putea folosi! Asa ca, cine va fura telefonul nu-l poate folosi sau vinde.
Oare ce mai urmeaza?
Puteti urmari mai jos un clip realizat de un utilizator al noului telefon Nexus, care incearca recunoasterea faciala. Vedeti ce de intampla cand o figura straina incearca sa acceseze terminalul. 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?