hit.ro  »  Gadgeturi  »  Telefoane mobile  »  Apple explica de ce a refuzat Google

Apple explica de ce a refuzat Google

calendar_month 24 Aug 2009, 09:41
Aplicatia Google Voice interfereaza cu utilizarea iPhone, conform declaratiilor celor de pa Apple Inc. Afirmatia doreste sa explice de ce producatorii iPhone-ului nu au acceptat Google Voice in pachetul de aplicatii.

Apple a sustinut ca aplicatia de la Google pare sa inlocuiasca functionalitatea de baza a iPhone-ului si interfata cu propriul sistem de apelare, expediere de mesaje si mesagerie vocala. Totusi, cel putin in fata Comisiei Federale in Comunicatii (FCC) din America, Apple a afirmat ca nu a respins total aplicatia, ci doar continua sa studieza.

Intregul scandal a aparut odata cu lansarea aplicatiei Google Voice pentru telefoanele cu sistem Android, produs vazut pe piata ca o adevarata amenintare la serviciul de voce existent pentru iPhone.

Apple se apara sustinand ca nu vrea monopol pe iPhone si ca a dovedit asta acceptand aplicatii VoIP precum Skype dar ca are un acord cu furnizorul de servicii de telefonie mobila AT&T care nu permite ca un utilizator sa initieze sau sa incheie o sesiune VoIP fara permisiunea AT&T.

Google a declarat ca nu mai are nici o alta aplicatie pentru iPhone pe lista de asteptare a celor de la Apple. Ramane de vazut daca FCC va considera ca au fost incalcate principiile unei competitii in limitele legii si daca ii va forta pe cei de la iPhone sa accepte aplicatia in forma actuala. 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?