hit.ro  »  Gadgeturi  »  Telefoane mobile  »  Apple da Samsung in judecata pentru ¬copierea¬ iPhone-ului si a iPad-ului

Apple da Samsung in judecata pentru ¬copierea¬ iPhone-ului si a iPad-ului

calendar_month 19 Apr 2011, 11:37
Intr-o industrie a mega-proceselor, iata ca inca doua nume mari ajung sa se razboiasca in sala de judecata. Apple acuza Samsung ca linia S de smartphone-uri si tablete copiaza fidel iPhone-ul si iPad-ul.
Potrivit plangerii completate vineri de Cupertino, producatorul coreean a copiat design-ul si interfata produselor sale, incalcand astfel patentele detinute de companie.
“In loc sa inoveze si sa isi dezvolte propria tehnologie, alaturi de un stil unic pentru gama de smartphone-uri si tablete, Samsung a ales sa copieze tehnologia Apple, interfata si stilul inovator in aceste produse care incalca patentele,” a declarat Apple in documentul de 38 de pagini.
Compania a evidentiat de asemenea prin imagini, similitudinile care exista la nivel de design intre iDevice-urile Apple si dispozitivele Galaxy S 4G, Epic 4G, Nexus S si Galaxy Tab.
Cat despre copierea interfetei, nu putem sa nu sesizam ca la baza acestor acuzatii sta vesnica lupta dintre iOS si Android, Apple sustinand astfel inca o data ca platforma Google este inspirata din interfata iPhone. Asadar, poate ca Samsung nu este decat o victima colaterala intr-un proces care vizeaza indirect Google.
Reactia celor de la Samsung nu a intarziat, compania declarand ca respinge acuzatiile si ca va lua masurile legale necesare in vederea solutionarii acestei situatii.
“Dezvoltarea tehnologiilor si consolidarea portofoliului de proprietate intelectuala sunt esentiale pentru mentinerea succesului nostru. Samsung va raspunde activ la aceasta actiune legala ce a fost demarata impotriva noastra si va recurge la masurile legale necesare pentru a ne proteja proprietatea intelectuala.”
Sursa 

Sondaj

Ce placa video aveti?