hit.ro  »  Gadgeturi  »  Telefoane mobile  »  Apple a patentat noile inventii pentru iPhone

Apple a patentat noile inventii pentru iPhone

calendar_month 10 Iul 2009, 13:58
Apple a patentat cateva noi inventii pentru telefonul sau care urmaresc imbunatatirea performantelor precum ID App care identifica obiectele din jurul utilizatorului, o modalitate noua de a controla mesageria vocala si o varianta elaborata de a comanda iPhone cu toate aplicatiile preinstalate.

Din toate noutatile patentate zilele trecute de Apple, cea mai interesanta este cea de identificare a obiectelor din jurul telefonului – “ID App”. Cu aceasta noua facilitate, un utilizator poate afla, de exemplu, mai multe informatii despre un exponat dintr-un muzeu sau poate fi “directionat” catre cel mai apropiat restaurant de punctul in care se afla, daca telefonul este setat in modul “restaurant”.

Desi nu se explica cum va functiona “ID App”, certificatul de patentare al acestuia contine totusi cateva informatii: “dupa ce un obiect este identificat, dispozitivul electronic mobil poate oferi informatii suplimentare despre obiectul identificat. In unele cazuri, dispozitivul mobil poate cauta informatii suplimentare pe baza unui mod definit anterior iar in alte cazuri poate oferi informatii suplimentare sau chiar detaliate despre obiectul cautat”.

Desi nu se specifica exact cum va fi identificat obiectul de catre telefonul mobil, banuielile specialistilor sunt acelea ca utilizatorul va putea face o fotografie obiectului cautat, iar terminalul mobil va identifica si va detalia informatiile pe seama acelui obiect.

Un alt patent inregistrat de Apple pentru iPhone se refera la functiile de “control parental” ce vor fi integrate pentru mesajele text trimise sau primite. In fine, un ultim patent descrie o modalitate de asociere a cuvintelor cu anumite tipuri de sunete redate de aparat. 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?