hit.ro  »  Gadgeturi  »  Telefoane mobile  »  Apple a lansat oficial iPhone 5S, iPhone 5C si noul iOS 7

Apple a lansat oficial iPhone 5S, iPhone 5C si noul iOS 7

calendar_month 10 Sep 2013, 21:01
Apple a prezentat in cadrul evenimentului din aceasta seara din San Francisco doua noi modele de iPhone, iPhone 5S si iPhone 5C, dar si noul sistem de operare pentru iDevice-uri, iOS 7.
iPhone 5S, primul smartphone cu procesor de 64 biti
iPhone 5S are un design identic modelului anterior si un display cu aceeasi diagonala de 4 inci. Diferenta o face culoarea aliajului carcasei, care este acum si in versiune aurie... pe langa cele doua clasice, argintiu metalic si gri metalic.

Chipset-ul iPhone 5S este un A7 (cea mai recenta generatie de procesoare marca Apple) si care furnizeaza o performanta de 40 de ori mai mare decat modelul anterior pe parte de CPU. Grafica este si ea de 56 de ori mai performanta decat cea dasigurata de GPU-ul iPhone 5. Per general, iPhone 5S este prezentat de Apple ca fiind de 5 ori mai rapid decat iPhone 5.
iPhone 5S este primul smartphone cu SoC pe arhitectura 64 biti (va rula, pana la actualizarea aplicatiilor, versiunile de pachete software din App Store pe 32 biti).

De asemenea, iPhone 5S beneficiaza si de unco-procesor, M7, dedicat functionarii giroscopului, accelerometrului si compasului.
Bateria iPhone 5S ofera o autonomie imbunatarita, de 250 ore de standby.

Camera iPhone 5S a fost si ea imbunatatita fata de modelul iPhone 5. Astfel, spun cei de la Apple, senzorul este cu 15% mai mare decat predecesorul, iar pixelii sunt si ei mai mari (1,5 microni). Imbunatatirile camerei noului iPhone 5S vin si prin intermediul aplicatiei dedicate camerei. Aplicatia face fotografii multiple (similar burst mode) si alege cel mai bun cadru.

Blitul este dual LED. Camera iPhone 5S dispune de stablizare a imaginii.

Pe parte de filmare, camera iPhone 5S ofera captura la 120 FPS (slow motion), 720p.

O alta noutate pe care o aduce iPhone 5S este pe parte de securitate, respectiv functia Touch ID sau cititorul de amprenta care prin intermediul senzorului poate scana degetul utilizatorului.

Senzorul se afla pozitionat in butonul Home, asa cum scriam si dimineata. Cu alte cuvinte, iPhone 5S poate fi deblocat de posesor doar prin atingerea butonului Home. Touch ID ofera insa si functie de autentificare in aplicatii si in iTunes.
Preturi: iphone 5S de 16GB va costa 199 dolari, versiunea de 32 GB, 299 dolari, iar cea de 64GB, 399 dolari (cu abonament pe doi ani, SUA)
Precomenzile sunt demarate din 13 septembrie, iar disponibilitatea comerciala este, asa cum stiam, din 20 septembrie, in magazinele din trei tari europene (UK, Germania si Franta).
Cumpara de la eMAG.ro Iphone 5 la pret special
Se pare ca in Romania, Iphone 5S va ajunge abia in luna decembrie.
iPhone 5C
iPhone 5C dispune de hardware-ul iPhone 5, dar vine intr-un design mai "vesel", dupa cum s-a exprimat Tim Cook, CEO-ul Apple. iPhone 5C vine versiuni de carcasa precum galben, alb, roz, albastru si verde.

Carcasa iPhone 5 C este, asa cum se specula, din plastic si vine si cu carcase din policarbonat. Structura carcasei iPhone 5C este din otel (care are si functie de antena), acoperita cu policarbonat. Pare ca Apple si-a luat un pic de inspiratie de la Nokia (modele cu carcase interschimbabile din policarbonat).
Cumpara de la eMag.ro gama de smartphone Nokia Lumia la preturi atractive

Camera este de 8MP si dispune de procesor Apple A6, ca si iPhone 5. De asemnea, bateria se pare ca este un pic mai mare decat a iPhone 5, prin urmare ar trebui sa ofere o autonomie mai buna. Este un device LTE si dispune de Dual-band Wi-Fi, Bluetooth 4.0.
Preturi: 99 dolari versiunea 16GB, 199 dolari, versiunea de 32GB cu contract pe doi ani (in SUA). Carcasele costa 29 dolari fiecare.
iOS 7, din 18 septembrie
Noul iOS 7 vine cu functiile cunoscute deja: un nou Control Center, un nou Notification Center si noul Multitasking bazat pe carduri (in stilul Windows Phone 8), plus un nou look. Siri a primit un update, acum include si Wikipedia si poate cauta inclusiv prin tweet-uri. De asemenea, iOS 7 are inglobat si iTunes Radio (functionalitate similara cu servicii ca Pandora). Cei de la Apple spun ca sunt peste 200 de schimbari in iOS7 fata de versiunea anterioara si va fi disponibil pentru iPhone 4 si versiunile urmatoare, iPad 2 si versiunile urmatoare, iPad mini si iPod Touch generatia a 5-a. Pentru iPhone 5 si 4S iOS 7 va deveni disponibil din 18 septembrie.
Un alt anunt important facut de Apple este ca Suita iWork (Keynote, Pages si Numbers) devine gratuita pentru userii de iDevice-uri, ceea ce este o veste foarte buna pentru cei care au nevoie de aplicatii de productivitate de caltate.
Sursa foto: The Verge

 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?