A venit momentul ca smartphone-urile pliabile sa devina mainstream
8/8117
calendar_month 21 Iul 2022, 17:38
TM Roh, Presedintele si Directorul diviziei de MX Business de la Samsung, ofera o scurta perspectiva asupra motivului prin care evenimentul Samsung Unpacked, din luna august, va împinge limitele, va sfida conventiile si va deschide calea spre noi experiente.

Te invitam sa citesti toate detaliile despre rationamentul pentru care noua serie Foldables va fi, cu siguranta, una revolutionara; iar mai jos va invitam sa parcurgeti principalele idei extrase din editorial:  • Samsung a lansat primul telefon pliabil din lume în 2019;


  • În 2021, au fost livrate în întreaga lume aproape 10 milioane de telefoane mobile pliabile;


  • Piata de smartphone-uri pliabile a crescut cu peste 300% în 2021 fata de 2020 si este în continuare într-o crestere accelerata;


  • 70% dintre utilizatorii de telefoane pliabile Galaxy aleg varianta Flip;


  • Urmatoarea generatie de smartphone-uri pliabile Galaxy va fi dezvaluita în cadrul evenimentului Unpacked de pe 10 august ;


  • Samsung colaboreaza cu lideri din industrie, precum Google sau Microsoft, dar si alti parteneri pentru a extinde experientele posibile prin intermediul ecosistemului de dispozitive pliabile.Editorial de Dr. TM Roh, presedinte al diviziei MX Business, din cadrul Samsung Electronics.

Am lucrat întreaga mea cariera ca inginer si am avut ocazia sa vad multe inovatiiîn cadrul Samsung care au reusit sa împinga limitele în termeni de ce este posibil sa faci prin intermediul smartphone-urilor. Misiunea noastra a fost întotdeauna si este în continuare sa cream noi tehnologii care sa faca viata oamenilor mai buna. În urma cu zece ani, ne-am propus sa venim pe piata cu o tehnologie revolutionara, pornind de la un element comun pe care îl au smartphone-urile – un ecran dreptunghiular plat. Atunci ne-am pus o întrebare simpla: Cum putem avea un ecran mai mare si o mobilitate mai buna?

Pentru noi, acest detaliu a reprezentat o oportunitate, nu numai de a proiecta o noua forma de telefon, ci si de a crea noi experiente care nu au mai fost posibile pâna acum prin intermediul smartphone-urilor.Am depasit multe bariere tehnologice si în 2019 am revolutionat industria prin lansarea primului smartphone pliabil din istorie.

Anul trecut, aproape 10 milioane de telefoane mobile de tip pliabil au fost livrate în întreaga lume. Industria a crescut, astfel, cu peste 300% fata de 2020, iar cererea va continua sa creasca accelerat. Ajungem în acel moment în care dispozitivele pliabile sunt din ce în ce mai raspândite si vor începe sa aiba o cota din ce în ce mai mare din piata globala de smartphone-uri.

Cel mai important lucru pentru noi este ca seria de Foldables Samsung Galaxy a schimbat modul în care folosim dispozitivele mobile si ne-a permis sa oferim utilizatorilor un stil de viata mai bun.

Pe masura ce stilurile de viata evolueaza, apar noi tipuri de experiente

Lumea este mai conectata ca niciodata si se misca într-un ritm mult mai rapid. Ideea de munca si de joaca au ajuns sa se îmbine, liniile dintre lumea fizica si cea digitala s-au estompat. Apelam la telefoanele noastre pentru munca, divertisment, wellness si multe altele. Ca atare, utilizatorii nostri au nevoie de un dispozitiv flexibil pentru a tine pasul cu cerintele lor zilnice.Galaxy Fold si Galaxy Flip raspund acestor nevoi. Anul trecut, 70% dintre utilizatorii telefoanelor pliabile Galaxy au ales modelul Flip pentru a vedea lumea dintr-o alta perspectiva. Utilizatorii Flip îsi doresc astfel de dispozitive care le ofere noi modalitati de auto-exprimare, fie prin optiuni de culoari îndraznete la nivel de design, fie prin realizarea de fotografii de înalta calitate, folosind modul Flex.

Este o experienta diferita cu Fold. Aproape unul din trei utilizatori de telefoane pliabile Galaxy a optat anul trecut pentru aceasta versiune gândita pentru cresterea productivitatii, care le permite sa faca mai multe lucruri în acelasi timp, fiind hiper-conectati la un dispozitiv asemanator unui PC. Utilizatorii Fold apreciaza capabilitatile de multitasking pe un ecran dublu ca dimensiune, care îi ajuta sa fie mai eficienti si sa termine mai repede din lucrurile pe care le au de facut.

Utilizatorii Foldables au primit cu entuziasm seria de telefoane create pentru ei. Reactia lor este cea mai mare motivatie a noastra de a evolua si, de aceea, ne-am luat angajamentul de a identifica noi posibilitati de inovare în zona de dispozitive mobile.

Anul acesta, am facut progrese la nivel de detalii si experiente posibile cu aceste dispozitive pliabile care dau noi directii în stilul de viata al utilizatorilor. Abia astept sa vad cum oamenii descopera noi modalitati de a face mai multe din lucrurile pe care le iubesc cu noua serie de Foldables.

Desigur, acest lucru nu ar fi fost posibil fara colaborarea deschisa cu partenerii nostri si viziunea comuna pe care o avem. Lucram cu lideri din industrie, precum Google sau Microsoft, dar si alti parteneri pentru a extinde experientele posibile prin intermediul ecosistemului de dispozitive pliabile.

Redefinirea a ceea ce este posibil pentru oamenii de pretutindeni

În urma cu trei ani, telefoanele pliabile Galaxy puteau fi rezumate într-un singur cuvânt: radicale. Cu toate acestea, foarte repede, a devenit clar ca design-ul lor revolutionar si flexibil se încadreaza perfect în stilul de viata modern. Drept urmare, ceea ce a fost cândva o noutate în urma cu trei ani, este acum alegerea preferata pentru milioane de oameni.

La urmatorul nostru eveniment Unpacked de pe 10 august, veti vedea cum impactul inovatiei Samsung nu este doar despre ceea ce poate face tehnologia, ci despre ceea ce poate face fiecare utilizator în parte.
Ne-am inspirat înca o data din cea mai importanta sursa – utilizatorii Galaxy – pentru a împinge limitele a ceea ce este posibil.

Abia astept sa va arat potentialul noilor noastre dispozitive pliabile Samsung Galaxy, ca instrumente de top în termeni de productivitate si auto-exprimare. Acum, puteti face mai mult decât ati crezut vreodata ca este posibil, în acelasi timp, pe un singur dispozitiv.

Asa ca, get ready to unfold your world.