hit.ro  »  Gadgeturi  »  Tablete  »  Nexus Volantis made by HTC: ecran de 9 inch, carcasa din aluminiu

Nexus Volantis made by HTC: ecran de 9 inch, carcasa din aluminiu

calendar_month 23 Iun 2014, 09:00
Iata ca au aparut si primele informatii despre ceea ce ar trebui sa fie urmatoarea tableta Nexus a Google. Se pare ca producatorul este HTC de aceasta data, nu LG sau Samsung, iar device-ul va avea un ecran de 8,9 inch. Interesant e faptul ca aspectul ecranului este 4:3, iar design-ul gadgetului aduce extrem de mult cu cel consacrat de Apple iPad mini si preluat deopotriva de "n" companii din China.
Sursa imaginilor si informatiilor proaspat publicate este Android Police, site-ul afirmand ca fotografiile si specificatiile postate sunt reale. Tableta ar urma sa se numeasca Nexus Volantis si va beneficia de un hardware de top, de la caracteristicile ecranului si pana la procesorul utilizat.

Avem de-a face cu un display de 8,9 inch, cu aspect 4:3 si rezolutie de 2048 x 1440 pixeli, procesor Nvidia Logan (64biti), 2GB RAM si spatiu de stocare de 16 si 32 GB in functie de versiune. De asemenea, noua tableta Nexus by HTC va dispune de doua difuzoare stereo localizate pe partea frontala a device-ului si va avea doua camere, una principala de 8MP, cu stabilizare optica a imaginii, si una frontala, de 3MP.
Ce surpride cu adevarat este insa design-ul noului gadget. Desi se specifica un display atipic, de 8,9 inch, look-ul tabletei este extrem de asemanator cu cel al Apple iPad mini, cel putin daca privim frontal device-ul. Trecem peste acest aspect si ajungem la celelalte detalii: materialul folosit pentru carcasa Nexus este aluminiul, o alta noutate pentru gama Nexus. Tableta are o grosime de doar 7,87 mm si o greutate de 418 grame. Redactorii de la Android Police avanseaza si cateva preturi pentru tableta Volantis Nexus realizata de HTC: 399 dolari pentru versiunea de 16GB si 499 dolari pentru cea cu 32GB stocare.

Tot cei de la Android Police spun ca in conditiile in care lansarea smartphone-ului Nexus 6 a fost amanata tocmai pentru a se face trecerea la Silver, proiectul care ar putea inlocui (sau chiar elimina) brandul Nexus, informatiile referitoare la Nexus Volantis trebuie privite cu o doza de scepticism.
Despre proiectul Silver puteti citi in articolele noastre recente.
In plus, HTC Nexus Volantis nu isi va face aparitia pe piata prea repede, cea mai apropiata varianta pentru prezentare fiind primul trimestru al anului viitor.
Pe de alta parte, sapatamana viitoare, intre 25 - 26 iunie, are loc Google I/O, conferinta dezvoltatorilor Google, si nu excludem posibilitatea aflam atunci si primele informatii legate de planurile companiei pentru urmatoarele sale gadgeturi mobile. Cine stie, poate vor "scapa" si cateva detalii legate de Volantis.