Jolla anunta Jolla Tablet, un device similar cu Nokia N1 (pret, specificatii, VIDEO)
6/6344
calendar_month 19 Nov 2014, 15:30
Jolla a anuntat ca va lansa pe piata Jolla Tablet, o tableta cu display de 7,9 inch, procesor pe 64 de biti si care ruleaza sistemul de operare proprietar al companiei, Sailfish OS.

Desi are dimensiuni similare cu alte Nokia N1, Jolla Tablet vine cu un design reletiv original (spre deosebire de Nokia N1, care copiaza aproape pana la cel mai mic detaiu iPad mini al Apple). Tableta celor de la Jolla, are un display de 7,9 inch IPS cu rezolutie de 2048 x 1536 pixeli, se bazeaza pe un procesor Intel Atom de generatie noua, pe 64 de biti cu patru nuclee (tactat la la 1,8GHz), dispune de 2GB RAM si 32GB spatiu intern de stocare, plus slot pentru carduri microSD. Jolla Tablet are o camera foto 5MP si una frontala de 2MP. Bateria tabletei este de 4300mAh (destul de mica fata de concurenta).

Dimensiunile Jolla Tablet sunt de 203mm x 137mm, in timp ce grosimea dispozitivului este de 8,3mm, iar greutatea de 384 grame.
Jolla a demarat de ceva timp o campanie pe Indiegogo pentru strangerea de fonduri necesare productiei, iar targetul a fost atins deja, dupa cum scrie Gsmarena. Cu alte cuvinte, in curand vom avea pe piata, pe langa Nokia N1, despre care am scris ieri, inca o tableta finlandeza. Pretul estimativ este de 190 de dolari (fara taxe), insa nu stim o data clara de lansare.

Vom reveni cu amanunte imediat ce acestea devin disponibile.
Urmariti un clip de prezentare pentru Jolla Tablet si Sailfish OS:

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?