iPad Mini 4 nu conteaza prea mult pentru Apple: design aproape neschimbat. Dar compania mizeaza pe iPad Pro
1/16810
calendar_month 08 Apr 2015, 14:10
Atunci cand vorbim despre evolutiile de design ale produselor Apple de la o generatia la urmatoarea, nu trebuie sa avem asteptari prea mari. Apple apeleaza de obicei la doar cateva retusuri estetice, oferind mai mult imbunatatiri de hardware. Se pare ca traditia va fi continuata si cu a patra generatie a tabletei iPad mini, care va suferi un facelift ce poate fi trecut cu vederea. Asa ca nu va asteptati la ceva care sa ne lase cu gura cascata. Cateva imagini cu ceea ce pare a fi carcasa urmatorului iPad mini au fost publicate de catre @OnLeaks pentru NoWhereelse.fr.
Din imaginile publicate de sursele amintite se remarca doar doua asa-numite noutati: una ar fi adoptarea grilei pentru difuzoare pe un sigur rand - preluata de la iPad Air 2, iar a doua ar fi grosimea redusa a noii tabletei a Apple fata de generatia a treia iPad mini.

In rest, nu trebuie sa ne asteptam la minuni pe parte de design, Apple fiind extrem de consecventa in ceea ce priveste look-ul produselor sale.
Iar daca stam sa ne gandim un pic, cam ce ar fi de reprosat, din punct de vedere al design-ului,la seria iPad mini? Asa este, nimic. Apple nu a fost niciodata compania care sa "repare" ceva ce functioneaza bine, mai ales ca dispune si de o masina de marketing de nota 10. Ce-i drept, vanzarile de tablete Apple (ca de altfel segmentul tabletelor in general, indiferent de producator) au ajuns la apogeu si si-au inceput declinul, iar multi ar putea spune ca Apple ar trebui sa vina cu inovatii pentru impulsionarea vanzarilor. Compania din Cupertino va face acest lucru, insa nu prin intermediul iPad Mini generatia a patra, ci prin lansarea iPad Pro, o tableta despre care stim deja ca va avea un display imens, de 12,9 inch si va fi orientata catre productivitate, atacand pozitia Microsoft Surface Pro 3.