Apare si tableta modulara: Click ARM One (Video)
6/6642
calendar_month 10 Mar 2015, 16:09
Compania spaniola ImasD, care colaboreaza cu Circular Devices pentru realizarea PuzzlePhone, despre care am scris pe HIT.ro, a inceput sa preia comenzi pentru o tableta modulara, ce poarta numele Click ARM One.
Ineditul device costa 290 euro, poate fi precomandat de pe site-ul producatorului si se pare ca va ajunge la cumparatori cel mai tarziu in luna septembrie, anul acesta.

Momentan, ImasD va realiza Click ARM One in editie limitata, de doar o mie de unitati si, probabil, daca cererea va fi mare, va extinde productia. Din start trebuie spus ca tableta Click ARM One nu are nimic in comun cu firma ARM, iar acronimul vine de la "Advanced Removable Modules", dupa cum scriu si cei de la ZDNet.
Interesant la aceasta tableta este ca nu dispune de un modul principal, ca in cazul Project ARA de la Google, iar absolut toate componentele, inclusiv ecranul, vor putea fi inlocuite de catre utilizatori in functie de propria dorinta.

Un prim modul include in acest moment procesorul Exynos 4412 de la Samsung si 2GB RAM, dar compania promite si alte optiuni, respectiv module ce vor integra alte procesoare si memorii RAM. Un al doilea modul include placa de baza (cu HDMI, Bluetooth, WiFi si USB). Separat avem display-ul cu rezolutie HD, iar un alt modul integreaza stocarea. Oricare dintre aceste componenente enumerate mai sus pot fi inlocuite de catre utilizatori, compania producatoare gandind device-ul dupa conceptul de Desktop PC, unde posibilitatile de upgrade sunt foarte mari.
Nu in ultimul rand, firma spaniola incurajeaza dezvoltatorii independenti sa produca propriile module pentru Click ARM One (conectarea acestora urmand sa fie realizata prin intermediul unui port mini PCI Express).