hit.ro  »  Gadgeturi  »  Tablete - E-books  »  Trei fosti ingineri Google au construit o clona de Microsoft Surface ce ruleaza Android

Trei fosti ingineri Google au construit o clona de Microsoft Surface ce ruleaza Android

calendar_month 15 Ian 2015, 15:15
Microsoft Surface a primit recent o replica, la propriu. Este vorba despre o clona a apreciatului device hibrid tableta-laptop, iar de proiect nu s-au ocupat chinezii, asa cum s-ar astepta multa lume, ci o echipa formata din fosti ingineri Google.

Device-ul, care a fost prezentat si in cadrul CES 2015, ruleaza un sistem de operare bazat pe Android, conceput de cei trei prin combinarea Chrome OS, Android Lollipop si a unor elemente de grafica "Metro" sau Modern UI. Hibridul se numeste Remix, iar sistemul de operare a fost "botezat" si el tot Remix OS.

Noua tableta nu este doar un concept realizat de fostii angajati Google pentru a da satisfactie celor care fac glume pe seama Surface si care spun ca singura problema a tabletei Microsoft este ca ruleaza Windows. Exista deja un prototip al Remix tablet, iar comercializarea portabilului este programata pentru a doua parte a acestui an. Ba, mai mult, avem si un pret pentru Remix tablet: aproximativ 350 de dolari (din pacate, se pare ca device-ul va fi comercializat doar in SUA).

Specificatiile clonei de Surface includ un display de 11,6 inch cu rezolutie Full HD, procesor Nvidia Tegra 4 al 1,8GHz si 2GB RAM. Stocarea este de 64GB. Dispozitivul mai dispune de un port micro USB 2.0 si de un port magentic de incarcare similar celui regasit pe originalul Surface.
Sursa: Neowin 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?