hit.ro  »  Gadgeturi  »  Tablete - E-books  »  Toshiba Encore 7 - noua tableta cu Windows 8.1 si ecran de doar 7 inch

Toshiba Encore 7 - noua tableta cu Windows 8.1 si ecran de doar 7 inch

calendar_month 05 Iun 2014, 12:00
Toshiba si Microsoft au prezentat, la Computex 2014, prima tableta cu ecran de doar 7 inch care ruleaza versiunea completa a Windows 8.1 - Toshiba Encore 7.
Microsoft incearca sa-si promoveze agresiv sistemul de operare Windows 8, iar noile reguli privind licentierea pentru partenerii hardware permite acum folosirea gratuita a OS-ului pe anumite device-uri portabile. Computex 2014, care se desfasoara in aceste zile in Taiwan, pare a fi asaltat de sumedenie de noi telefoane si tablete ce ruleaza sistemul de operare al Microsoft. Dupa lansarea de laptopuri si hibride, iata ca la expozitie a fost prezentata si prima tableta de doar 7 inch care ruleaza Windows 8.1.

Toshiba Encore 7 ofera un display de 7 inch IPS cu o rezolutie de 1024 x 600 pixeli, doar 1 GB RAM si procesor Intel Atom (generatia Bay-trail). Pretul noii tablete se va situa la nivelul de aproximativ 200 de dolari si se pare acesta este si singurul atu important al gadgetului. Lansarea este, cel putin din punctul nostru de vedere, un pic controversata, si spunem asta petru ca nu ne putem imagina utilizarea tabletei in modul Desktop tinand cont de dimensiunea de doar 7 inch a display-ului.
Din experienta noastra, si pe tabletele cu ecrane de 8 inch utilizarea modului Desktop implica un pic de efort, in cazul in care nu se foloseste un stylus. Prin urmare, pe un ecran tactil de 7 inch, experienta este si mai bizara. Nimeni nu spune ca pe Toshiba Encore 7 nu se vor putea folosi periferice precum un mouse sau tastatura, dar portabilitatea dispare. Asteptam mai multe detalii despre cea mai mica tableta cu Windows 8.1 si anuntul oficial privind data de lansare in Europa precum si pretul concret.
Sursa: Engadget
Foto: Microsoft News 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?