hit.ro  »  Gadgeturi  »  Tablete - E-books  »  Nokia avertizeaza: incarcatorul lui Lumia 2520 electrocuteaza utilizatorul

Nokia avertizeaza: incarcatorul lui Lumia 2520 electrocuteaza utilizatorul

calendar_month 18 Apr 2014, 10:00
Nokia a anuntat ca incarcatorul AC-300, destinat tabletei Lumia 2520, are probleme si a recomandat utilizatorilor sa nu-l mai foloseasca.
Incarcatorul are un defect de fabricatie care poate duce la electrocutarea utilizatorului. Nokia a livrat tableta impreuna cu respectivul incarcator in Austria, Finlanda, Germania, Rusia, Elvetia si Marea Britanie. Afectate de respectiva problema sunt aproximativ 30.000 de incarcatoare, iar compania le recomanda utilizatorilor sa nu le mai foloseasca.
Lucrurile nu se opresc aici, Nokia recomandand celor care au cumparat si incarcatorul de calatorie pentru respectiva tableta sa nu-l mai foloseasca nici pe acela, aici fiind vorba doar de 600 de incarcatoare vandute.

Problema a fost descoperita la unul dintre controalele interne pe probleme de securitate. Nokia a tinut sa sublinieze ca aceste incarcatoare sunt fabricate de catre o parte terta si ca, in anumite conditii, dar fara sa specifice despre ce este vorba, plasticul incarcatorului poate deveni conductor de electricitate, electrocutand utilizatorul.
Vanzarile de tablete si incarcatoare au fost suspendate deja in Austria, Danemarca, Finlanda, Germania, Rusia, Elvetia si Marea Britanie, in timp ce in SUA a fost suspendata doar vanzarea incarcatoarelor de calatorie.
Sursa: Slashgear 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?