hit.ro  »  Gadgeturi  »  Tablete - E-books  »  Microsoft a lansat Surface 3 cu Intel Atom: versiune accesibila a Surface Pro 3 (Pret si Video)

Microsoft a lansat Surface 3 cu Intel Atom: versiune accesibila a Surface Pro 3 (Pret si Video)

calendar_month 31 Mar 2015, 18:01
Microsoft a anuntat, astazi, lansarea pe piata a unei noi tablete din gama proprie, Surface 3, un device care se bazeaza pe Intel Atom si targeteaza utilizatorii non-business.

Noua Surface 3 ofera un display de 10,8 inch cu rezolutie de 1920 x 1280p si aspect al ecranului 3:2 si ruleaza Windows 8.1, upgradabil la Windows 10. Tableta se bazeaza pe un procesor quad-core Intel Atom X7 (Cherry Trail) si Intel HD Graphics, dispune de 2GB RAM si, in versiunea de baza, ofera un spatiu de stocare de 32GB.
Tableta este dotata si cu o camera principala (spate) de 8MP si una frontala.
Noul portabil, cu care Microsoft incearca sa se adreseze si utilizatorilor cre nu sunt dispusi sa dea foarte multi bani pe un astfel de device, va ajunge pe piata atat in versiune WiFi only, cat si in varianta cu LTE (se pare ca doar prin intermediul operatorilor americani T-Mobile si Verizon).

Device-ul ofera mini DisplayPort, un conector USB 3.0 si slot pentru carduri microSD.
Tableta Surface 3 are o greutate de 622 grame si un profil slim de 8,7mm. Momentan nu stim un detaliu destul de important, si anume autonomia oferita de bateria Surface 3, dar vom reveni cu detalii.
Ca si in cazul versiunilor anterioare, si Surface 3 dispune de apreciata tastatura care tine si loc de husa.

Desigur, nu lipsese suportul pentru Stylus-ul Microsoft (dar se pare ca acesta va fi cumparat separat).
Pretul noii tablete porneste in SUA de la 499 de dolari, cu 300 de dolari mai putin decat versiunea de baza a tabletei Surface Pro 3.
Microsoft a demarat deja precomenzile pentru noua tableta, iar portabilul va ajunge la cumparatori incepand cu 5 mai.

Sursa: Microsoft 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?