hit.ro  »  Gadgeturi  »  Tablete - E-books  »  Cine va castiga si cine va pierde razboiul tabletelor in 2012?

Cine va castiga si cine va pierde razboiul tabletelor in 2012?

calendar_month 16 Dec 2011, 18:10
Divizia de brokeraj a Bank of America, Merrill Lynch a realizat un clasament cu perdantii si castigatorii din 2012 din industria tabletelelor PC. In timp ce 2011 este anul in care piata tabletelor si-a "trait adolescenta", 2012 va reprezenta anul de crestere foarte puternica a pietei de profil.
Desigur, vor exista castigatori, dar si perdanti, spun analistii Merrill Lynch. Si nu este vorba doar despre cei care isi pun brandurile pe tablete, ci si de furnizorii de componente, precum procesoare, memorii, display-ri, scrie CNNMoney.
Castigatorii anului 2012
Amazon - Cei de la Merrill Lynch se asteapta la vanzari puternice al Amazon Kindle Fire, tableta lansata luna trecuta.
Interesul pentru Kindle este argumentat de analisti prin orientarea gigantului Amazon spre media content.

Castigatorii anului 2012: Apple
Apple - Merrill Lynch considera ca Apple va ramane si in anul urmator jucatorul principal de pe piata tabletelor PC. Atu-urile Apple sunt, pe langa device-urile sale, serviciile oferite si care sunt greu de concurat (iTunes, AppStore si iCloud)


Castigatorii anului 2012: Corning
Corning - Corning este producatorul suprafetelor de protectie Gorilla Glass care sunt preferate de mai toti jucatorii de pe piata tabletelor si smartphone-urilor. In 2012, odata cu extinderea dispozitivelor electronice pe pietele emergente si producatorul Corning va avea de castigat.


Castigatorii anului 2012:Qualcomm
Qualcomm - Producatorul de proceosare pentru dispozitivele mobile are o strategie de dezvoltare foarte buna pentru urmatorii doi ani.
Cu alte cuvinte, 2012 nu va reprezenta decat o evolutie naturala a performantelor oferite de procesoarele Qualcomm.


Castigatorii anului 2012: Samsung
Samsung - Samsung nu va castiga doar din ce in ce mai multa cota de piata prin tabletele sale.
Samsung este si furnizor de componente precum memorii mobile, si NAND, dar si LCD-uri si tehnolgie OLED.


Castigatorii anului 2012: Sharp
Sharp - Se numeste IGZO si ar putea fi tehnologia de display care va utila noul iPad (versiunea a treia). IGZO este produsa de Sharp.


Castigatorii anului 2012: Texas Instruments
Texas Instruments - Texas Instruments este compania care furnizeaza in acest moment nu mai putin de cinci tipuri de cipuri pentru Kindle Fire (Wi-Fi, OMAP processor, Power Mgmt, Transmitter, speaker, transceiver). Iar cum vanzarile de Fire se anunta excelente pentru 2012, si TI va avea de castigat.


Perdantii anului 2012
Acer - Tabletele Acer vor fi concurate de doua nume care au deja o pozitie solida pe piata - iPad si Kindle Fire. Greu de crezut ca Acer va reusi sa tina pasul cu Apple si Amazon, mai ales ca "masinile" de maketing ale celor trei companii functioneaza diferit.
Perdantii anului 2012: AMD
AMD - AMD mizeaza foarte mult pe furnizarea de procesoare pentru notebook-uri low-end - produse care par a fi eliminate de pe piata de Tabletele PC.
In plus, pe partea de procesoare (Buldozer) pentru servere, AMD trebuie sa fie mai convingatoare cu potentialii clienti.


Perdantii anului 2012: Asustek
Asustek - Asus se confrunta cu aceeasi problema ca si Acer pe partea de tablete, concurand cu iPad si Kindle Fire.


Perdantii anului 2012: Lexmark
Lexmark - Expansiunea puternica a pietei tabletelor a schimbat deja si va modifica si mai mult in 2012 modelul comportamental business, mai ales in ceea ce priveste folosirea perifericelor.
Lexmark nu este singura companie din segment care va avea de suferit.

Perdantii anului 2012: RIM
RIM - Sa scoti pe piata o tableta PC dedicata mediului business si sa nu reusesti sa convingi potentialii cumparatori de avantajele achizitionarii unui astfel de device - acest lucru se poate numi esec.


Perdantii anului 2012:Yahoo
Yahoo - ar fi putut deveni un jucator important in domeniul cautarilor pe internet (tablet PC). Dar pentru asta ar fi trebui ca Google sa nu existe.
 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?