hit.ro  »  Gadgeturi  »  Tablete - E-books  »  Cele mai tari tablete PC lansate in 2011 - Top HIT.ro

Cele mai tari tablete PC lansate in 2011 - Top HIT.ro

calendar_month 15 Dec 2011, 18:20
Anul acesta a fost unul plin de lansari de tablete PC. De fapt, se poate spune ca a fost anul care a lansat o noua industrie (exceptand faptul ca trendul a fost dat de Apple) care a inceput sa ameninte existenta altor produse (vezi netbook-urile). Mai important, insa, este faptul ca 2011 a adus pe piata, in sfarsit, competitori puternici pentru iPad-ul Apple, iar consumatorii au inceput sa realizeze ca exista alternative solide si prin Android sau Windows 7.
Care au fost cele mai tari tablete lansate pe piata in acest an? Daca ne intrebati pe noi, veti gasi raspunsul ceva mai jos, in articolul care urmeaza. Asta nu inseamna ca nu ne intereseaza opinia voastra legata de un eventual top al celor mai bune tablete lansate in acest an. Asa ca asteptam chiar propriile voastre topuri si comentariile aferente. Dar, sa va aratam topul nostru:
1. Samsung Galaxy Tab 10.1
Recunoastem, suntem "un pic" fani Android, iar in ceea ce priveste Samsung, asa cum spuneam in alt articol recent, compania si-a castigat un respect deosebit prin calitatea majoritatii produselor pe care le-a propus consumatorilor.
Galaxy Tab 10.1 este pe primul loc in preferintele noastre dintr-un motiv pe cat de simplu, pe atat de pragmatic. A venit pe piata "determinata" sa arate ca "se poate" si ca Samsung-ul chiar poate concura umar la umar cu Apple pe segmentul acesta.
Pretul este apropiat de cel al iPad si dispune de tot ceea ce ai nevoie din punct de vedere al portabilitatii.

2. Apple iPad 2
Daca am raportat Galaxy Tab 10.1 la iPad, este natural, credem noi, ca pe locul secund sa plasam iPad-ul 2. Mai este nevoie sa-l prezentam in amanunt? Credem ca nu.
Apple iPad 2 a impresionat prin design-ul ultra-slim de 8,8 mm si prin caracteristicile hardware: procesor dual core Apple A5 1 GHz, chipset grafic performant, doua camere foto/video si conectivitate 3G + Wi-Fi.
Ce poate fi reprosat iPad-ului (pe langa micile detalii subiective)? Daca intrebi o suta de insi de ce nu aleg iPad-ul daca vor o tableta PC, 90 dintre ei o sa va raspunda ca din cauza pretului mare...


3. Sony Tablet S
Sony Tablet S are certificare PlayStation. Dar nu este singurul atu care a facut din tablet PC-ul japonezilor un succes in 2011.
Designul Tablet S este special, aplicatiile exclusive (care nu "taie" accesul la celelalte software-uri din Marketul Android ca in cazul altor tablete), dar si calitatea finisajului fac din Sony Tablet S un gadget demn de luat in seama atunci cand iti permiti un iPad 2, dar vrei altceva decat iOS.
Sony Tablet S a venit pe piata la aproape un an si jumatate dupa aparitia ipad-ului (prima versiune), dar pentru cine a pus mana pe device este clar ca japonezii nu s-au grabit tocmai pentru a prezenta un produs de top. Si au reusit. Din pacate, pretul este mare.


4. Asus Eee Pad Transformer TF101
Este o tableta sau este un netbook animat de Android Honeycomb? Este ceea ce vrei sa fie. Eee Pad Transformer este tableta care poate fi atasata la o tastatura fizica ce transforma dispozitivul intr-un intrument de lucru excelent.
Designul special si specificatiile tehnice de actualitate fac din Eee Pad Transformer o adevarata tentatie.
5. Acer Iconia Tab W500
Nu puteam omite din topul nostru o tableta cu Windows 7. Probabil ca Acer Iconia Tab W500 este cea mai pragmatica solutie pe care o poate alege un utilizator business.
Ca si Asus-ul prezentat anterior, si Iconia Tab W500 dispune de posibilitatea atasarii unei tastaturi fizice. Productivitatea este la ea acasa cu aceasta tableta.
 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?