hit.ro  »  Gadgeturi  »  Tablete - E-books  »  Ce spuneti de o tableta/desktop de 17 inch? HP pregateste un astfel de hibrid

Ce spuneti de o tableta/desktop de 17 inch? HP pregateste un astfel de hibrid

calendar_month 26 Sep 2014, 10:56
Tendinta este clara in ceea ce priveste dimensiunea ecranelor pentru smartphones - toata lumea pare sa vrea phablet-uri cu display-uri de peste 5,5 inch (bine, nu chiar toata lumea, dar pe aproape). In ceea ce priveste tabletele, producatorii au impins limitele pana la 12,x inch si s-au oprit la aceasta diagonala a ecranului. HP rupe bariera si se pregateste sa prezinte HP Slate 17, un hibrid tableta / Desktop cu display de 17 inch.
Cu o greutate de 2,46 Kg, HP Slate 17 va fi greu de utilizat ca tableta si probabil ca scopul principal al device-ului este de a fi folosit ca al doilea monitor sau, pur si simplu, ca desktop cu Android.

HP Slate 17 dispune de procesor Intel Celeron N2807 (Bay Trail), are 2GB RAM, port USB 2.0, HDMI si un card reader, si ruleaza Android 4.4.2. Pe parte de conectivitate, hibridul ofera WiFi (802,11a/b/g/n) si Bluetooth 4.0. Display-ul de 17 inch este multitouch in zece puncte. All-in-One-ul HP Slate 17 incorporeaza si o camera Web (720p), si tehnologie de sunet BeatsAudio. Precizam ca pe site-ul oficial HP (Peru) nu se dezvaluie solutia de stocare aleasa de companie pentru Slate 17 (probabil dispune de 16GB flash).
Din informatiile disponibile pana acum, HP Slate 17, care urmeaza sa ajunga in magazinele americare (initial) in cateva saptamani, ofera o autonomie de lucru de peste 5 ore, ceea ce este rezonabil, avand in vedere dimensiunile mari ale ecranului. Pretul HP Slate 17 va fi, potrivit Ubergizmo, de aproximativ 500 de dolari. Din pacate, nu avem nicio informatie referitoare la o posibila lansare a hibrid-ului pe piata europeana, dar un astfel de device cu valente de desktop si tableta, la un pret de circa 400 de euro, ar fi tentant pentru multi utilizatori. 

Sondaj

Ce placa video aveti?