hit.ro  »  Gadgeturi  »  Tablete - E-books  »  Apple iPad Pro la bursa zvonurilor: tehnologie Force Touch, USB-C si NFC

Apple iPad Pro la bursa zvonurilor: tehnologie Force Touch, USB-C si NFC

calendar_month 04 Mai 2015, 11:06
Cu cat ne apropiem mai mult de momentul lansarii urmatoarei generatii de tablete Apple, cu atat zvonurile pe marginea dotarilor si design-ului iPad Pro, device-ul despre care se spune ca ar avea un ecran cu o diagonala de 12,9 inch, se inmultesc. Cele mai recente informatii sunt legate de procesor, tehnologia de display folosita si conectivitate.
iPad Pro nu mai este o noutate in materie de "leak-uri" online, iar tipsterii ofera din ce in ce mai multe informatii despre noul dispozitiv Apple, fie ca vorbim despre informatii credibile, fie despre simple speculatii.

Dupa ce in urma cu aproximativ doua saptamani vedeam cat de mare este cu adevarat iPad Pro in comparatie cu iPad Air 2, noile informatii publicate de catre Appleinsider dau ca sigura utilizarea procesorului A9 pe tableta de mari dimensiuni a companiei americane, ceea ce nu ar fi de mirare, avand in vedere ca noile chipseturi se afla deja in lucru. Dar, dincolo de asta, se pare ca iPad Pro va beneficia de un display de 12,9 inch cu tehnologie Force Touch ce va functiona in tandem cu un stylus cu Bluetooth. Pe scurt, tehnologie Force Touch, despre care nu este prima data cand auzim si care va fi utilizata, se pare, si pe viitoarea generatie de iPhone, permite ca panelul sa perceapa nivelul de presiune care i se aplica, iar asta inseamna ca scrisul de mana cu ajutorul stylus-ului din dotare va fi cat mai aproape de cel natural. Desigur, nu este o noutate in industrie (vezi tehnologiile Microsoft deja existente si nu numai), dar Force Touch va permite si programarea unor functii ce se vor initia tot in functie de presiunea care se exercita pe ecran, fie ca se va folosi un pen special, fie degetul.
Potrivit Apple Insider, nou iPad Pro cu display de 12,9 inch va oferi si noul conector USB-C - regasit deja pe cea mai recenta generatie de Macbook-uri si va dispune si de NFC.
Cand va fi lansat Apple iPad Pro? Optimistii spun ca Apple ne-ar putea surprinde cu prezentarea produsului in iunie, insa, cel mai probabil lansarea noii tablete va avea loc in toamna acestui an. 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?