hit.ro  »  Gadgeturi  »  Tablete - E-books  »  Apare si tableta pentru seniori. Se numeste RealPad si are o interfata speciala

Apare si tableta pentru seniori. Se numeste RealPad si are o interfata speciala

calendar_month 08 Sep 2014, 15:00
Sistemul de operare Android ofera o serie de setari pentru marirea pictogramelor care apar pe display-ul device-urilor, fie ca vorbim despre telefoane, fie despre tablete, insa modificarea afisarii trebuie operata de utilizator. Cineva propune o tableta gata pregatita pentru a fi utilizata de catre bunici. Producatorul este un blog de tehnologie care isi promoveaza "primul produs din categoria tabletelor pentru seniori", AARP.org.

Tableta RealPad are un display de 8 inch, un procesor Intel Atom dual-core la 1,5GHz, 1GB RAM si 16GB spatiu intern de stocare. Rezolutia display-ului este de 1024x768 pixeli, iar tableta ruleaza Android 4.4. Pentru a putea tinti o nisa de consumatori destul de greu de atras spre noile tehnologii, producatorul sustine ca a mers pe cateva elemente importante. Unul este, desigur, legat de grafica ce "imbraca" tot sistemul de operare de la Google, si care ofera, by default, pictograme mari si fonturi la fel, vizibile chiar si pentru cei cu probleme de vedere.

AARP sustine ca isi va castiga clienti (targetul de varsta cuprinde persoane in varsta de peste 50 de ani) si prin suportul tehnic oferit non-stop, gratuit. In acelasi timp, tableta vine la pachet cu un sistem de diagnosticare si depanare pentru problemele de functionare ale sistemului de operare, denumit RealQuick Fix si care poate fi util celor mai putin familiarizati cu intretinerea unui OS precum Android.

Tableta, alaturi de serviciile si functiile prezentate mai sus, costa 189 de dolari, dar din pacate va fi vanduta exclusiv in SUA.
Nu stim cat de bine ar prinde o astfel de idee in Romania, insa companiile locale care aduc tablete si smartphones sub brand propriu ar putea trage cu ochiul la AARP.

Sursa: AARP via ZDNet 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?