Samsung si Universitatea Michigan imbunatatesc tehnologia ceasurilor inteligente pentru alergatori
3/35270
calendar_month 22 Sep 2023, 13:02


Studiul exploreaza cum tehnologia ceasului Galaxy poate imbunatati sanatatea si performanta alergatorilor prin evaluarea pierderii de transpiratie si a VO2 max* 

Samsung Electronics Co., Ltd. si Universitatea Michigan, prin Initiativa ESSI (University of Michigan Exercise & Sport Science Initiative) cerceteaza tehnologia smartwatch pentru a ajuta alergatorii sa-si monitorizeze sanatatea si activitatea fizica cu date precise si de incredere.

Laboratorul de Cercetare a Performantei Michigan (MiPR), centrul de baza de cercetare al Initiativei de Stiinta a Exercitiilor si Sportului (ESSI), va coordona un studiu de opt luni care utilizeaza seria de ceasuri Galaxy Watch pentru a estima VO2 max si pierderea de transpiratie a participantilor in timpul alergarii. Acest studiu va compara datele de referinta1 cu datele colectate de smartwatch-uri in cadrul testelor de alergare, atat pe banda (in interior), cat si in aer liber, la distante cuprinse intre 2,5 km si 20 km.

* VO2 max, cunoscut si sub numele de consum maxim de oxigen, este o masura a capacitatii unei persoane de a utiliza oxigenul in timpul efortului fizic intens. Aceasta masura reflecta capacitatea sistemului cardiovascular si a sistemului respirator de a furniza oxigen la nivel celular, unde este utilizat pentru a produce energie. VO2 max este adesea utilizat pentru a evalua nivelul de fitness cardiovascular si capacitatea aeroba a unei persoane, fiind o masura importanta in antrenamentul sportiv si in evaluarea starii de sanatate. Cu cat este mai mare VO2 max, cu atat o persoana poate sustine un efort fizic mai intens si poate avea o capacitate aeroba mai buna.

Alergatorii de toate nivelele se confrunta cu probleme precum pierderile de transpiratie, deshidratarea si gestionarea caldurii, in special in lunile de vara. Echipele Samsung si Universitatea Michigan spera ca descoperirile din acest studiu vor contribui la imbunatatirea tehnologiei ceasurilor inteligente, oferind alergatorilor masuratori mai precise ale sanatatii lor pentru a ajuta la solutionarea acestor probleme.

Samsung a ales laboratorul MiPR pentru acest studiu datorita relatiilor solide din industria tehnologiei dispozitivelor wearables si cu comunitatea alergatorilor, precum si datorita experientei unice a cercetatorilor sai. Echipa de cercetare include experti in domenii precum medicina sportiva, leziunile legate de alergare, performanta sportiva si tehnologia dispozitivelor purtabile. 

„Samsung isi asuma angajamentul de a oferi perspective mai profunde asupra sanatatii prin colaborarea cu lideri din industrie si institutii academice. Suntem entuziasmati sa colaboram cu Initiativa de Stiinta a Exercitiilor si Sportului a Universitatii Michigan, experti in domeniul fitnessului si sanatatii sportive, intr-un efort de a aduce noi intelegeri alergatorilor care se bazeaza pe seria Galaxy Watch pentru precizie si motivatie personalizata", declara Hon Pak, Vicepresedinte si Sef al Echipei de Sanatate Digitala, Divizia MX Business la Samsung Electronics.

„Pentru Laboratorul de Cercetare a Performantei Michigan, oportunitatea de a colabora cu Samsung si de a utiliza tehnologia avansata si dispozitivele de monitorizare a sanatatii si bunastarii de pe unul dintre cele mai populare ceasuri inteligente adauga valoare cercetarii noastre. Este cu adevarat motivant sa facem parte din acest studiu care aduce beneficii semnificative comunitatii noastre. Am primit un feedback extrem de pozitiv din partea participantilor care doresc sa-si imbunatateasca performanta si sa aplice aceste cunostinte in antrenamentele lor," afirma Ken Kozloff, Co-Director al ESSI si membru al echipei de cercetare.Samsung Galaxy Watch6 si Galaxy Watch6 Classic, lansate recent, ofera antrenament personalizat pentru fitness, gestionare avansata a somnului si monitorizare a sanatatii pentru a mentine utilizatorii motivati si concentrati asupra obiectivelor lor2. Pentru alergatori, noul feature Personalized Heart Rate Zone3 furnizeaza cinci niveluri optime de intensitate a alergarii, bazate pe capacitatile fizice individuale, permitandu-le utilizatorilor sa-si stabileasca obiective in functie de propriile abilitati. In plus, functia Track Run ajuta alergatorii sa inregistreze alergarile lor pe pista. In timpul alergarii, Galaxy Watch furnizeaza o analiza detaliata, inclusiv asimetrie, regularitate si timp de contact cu solul, pentru a contribui la imbunatatirea performantei si reducerea riscului de accidentare.

Drepturi de autor pentru fotografie: Regents of the University of Michigan. Eric Bronson/Michigan Photography.