Huawei face eforturi pentru a reduce impactul deseurilor din oceane, folosind nailon reciclabil
3/35100
calendar_month 19 Iul 2023, 13:05

Nevoia din ce in ce mai mare de a combate schimbarile climatice si de a controla emisiile de gaze cu efect de sera a determinat multe branduri sa depuna eforturi pentru a-si reduce amprenta de carbon.

Echipamentul de pescuit abandonat, pierdut sau aruncat (ALDFG) contribuie major la poluarea oceanelor, afectand fauna marina si avand un impact extins asupra mediului inconjurator. Avand in vedere ca se arunca in oceane 640.000 de tone de ALDFG anual, Huawei a considerat ca este nevoie sa ia atitudine si sa confrunte aceasta problema de mediu globala.  

Huawei cauta in mod constant alternative pentru a-si reduce amprenta de carbon. Avand ca obiectiv combaterea ALDFG si poluarea in ansamblu a oceanelor, Huawei a produs o curea de ceas din material compozit, realizata din nailon reciclabil, o alternativa mai sustenabila la materialele plastice traditionale.

De ce nailon reciclabil?

Cum majoritatea plaselor de pescuit moderne sunt fabricate din nailon, indreptarea eforturilor de reciclare catre acest tip de material ofera cea mai directa solutie pentru atenuarea impactulului ALDFG asupra oceanelor noastre. Nailonul este un material rezistent si poate dura sute de ani pentru a se descompune in mod natural. Acest tip de material poate avea un impact negativ semnificativ asupra faunei subacvatice, animalele marine incurcandu-se in plasele abandonate. Totodata, in timp, nailonul se degradeaza in fibre subtiri care sunt ingerate de vietuitoarele acvatice. Aceste fibre le pot bloca caile respiratorii, facandu-le dificila respiratia.

Pe langa faptul ca nailonul reciclat contribuie la reducerea deseurilor din oceane, exista si alte efecte pozitive asupra mediului care provin din reciclarea acestui material. Productia de nailon genereaza gaze cu efect de sera, cum ar fi protoxidul de azot, care este de 300 de ori mai potent decat dioxidul de carbon. In procesul de fabricatie a nailonului se foloseste, de asemenea, o sursa neregenerabila – petrolul – lasand in urma o amprenta uriasa de carbon. Faptul ca nailonul poate fi reciclat pe termen nelimitat, permite Huawei nu numai sa-si reduca amprenta totala de carbon, dar si sa aiba un impact pozitiv continuu asupra mediului.

Lucrand umar la umar cu organizatii implicate in eforturile de colectare, Huawei a creat o curea din material compozit din nailon reciclabil. Pentru manufacturarea fiecarei curele se folosesc aproximativ 5-10 grame de nailon reciclat, astfel ca aceasta alternativa ii ofera companiei Huawei o abundenta de material brut. Odata cu productia fiecarei curele, Huawei contribuie la reducerea cantitatii de deseuri de nailon si adauga totodata o caracteristica mai sustenabile produselor sale.

Mesajul Huawei de incurajare a sustenabilitatii

Prin utilizarea nailonului reciclabil, cureaua din material compozit a Huawei ofera o experienta tactila placuta si asigura o purtare zilnica confortabila. Prin cea mai recent lansata serie HUAWEI WATCH 4, brandul isi transmite, prin eforturile sale si designul in ansamblu al smartwatchului, angajamentul fata de sustenabilitate.

Pe langa faptul ca este prietenos cu mediul, nailonul reciclat s-a dovedit, de asemenea, a fi mai puternic, mai durabil si mai usor in comparatie cu alte materiale reciclabile. Printr-un proces de convertire riguros, Huawei a dezvoltat o curea din material compozit care este realizata in intregime din nailon reciclabil. Cureaua unica ofera utilizatorilor o alternativa hipoalergenica care este blanda cu pielea. Desi este usoara, cureaua are si o rezistenta ridicata, fiind testata in timpul diferitelor activitati zilnice pentru a-si dovedi durabilitatea.Odata cu seria HUAWEI WATCH 4, Huawei isi propune sa popularizeze mesajul cu privire la importanta sustenabilitatii. Ceasul inteligent are un watch face cu tematica “Earth” care informeaza utilizatorii despre identificarea coordonatelor de longitudine si latitudine, impreuna cu ciclurile zi/noapte. Seria HUAWEI WATCH 4 vine, de asemenea, intr-o carcasa albastra din titan de calitate specifica industriei aerospatiale, care adopta tehnologia PVD, potrivindu-se perfect cu interfata ceasului pentru a crea un aspect unic. Alaturi de cureaua din material compozit, seria HUAWEI WATCH 4 vine ca o reamintire constanta a modului in care cu totii putem contribui la protejarea planetei, luand decizii constiente cu privire la mediu.

Cureaua din material compozit lansata de Huawei indeplineste cerintele stabilite de Global Recycle Standard (GRS), fiind realizata in intregime din nailon reciclat. Acest aspect indica angajamentul brandului de a reduce impactul asupra mediului inconjurator si de a promova actiunile sustenabile.

Acesta este doar un pas catre un viitor sustenabil. Huawei continua sa caute modalitati inovatoare de a dezvolta noi produse si de a incorpora practici si materiale durabile ori de cate ori este posibil. Compania Huawei considera ca avem cu totii un rol de jucat in protejarea planetei si este datoria noastra sa fim consecventi in a ne oferi contributia.
 
HUAWEI WATCH 4 Pro, modelul Ocean Blue, poate fi achizitonat in exclusivitate de pe HUAWEI Store la pretul de 2699 lei. Produsul beneficiaza de o serie de avantaje la achizitie:

    200 de lei extra reducere folosind codul “A200NOU”;
    Livrare gratuita;
    Plata in 12 rate fara dobanda;
    Plata cu cardul Sodexo – Cadou Pass;
    1% inapoi in puncte HUAWEI;
    Garantie extinsa.