Review Utok i700 Ultra

calendar_month 13 Oct 2014, 16:30
Utok a lansat comercial, astazi, noua sa tableta UTOK i700 Ultra, practic un upgrade mai mult decat necesar pentru relativ recent propusa tableta Utok i700, care iesea in evidenta printr-un singur element: pretul mic. Compania ne-a pus la dispozitie inainte de lansarea oficiala o unitate de test i700 Ultra, asa ca am avut timpul necesar realizarii unui review pe care vi-l prezentam chiar acum.

Specificatii Utok i700 Ultra

Noua Utok i700 Ultra aproape ca dubleaza specificatiile i700, prima tableta a Utok ce inglobeaza un procesor Intel, insa pretul se pastreaza in limita accesibila: 359 lei in oferta Flanco si 399 lei pret de lista.
Fata de i700, la i700 Ultra evolutia hardware se impunea in mod clar, de la memoria RAM, display si spatiu de stocare si pana la autonomie. Este bine ca Utok s-a miscat atat de repede si a reusit, dupa cum veti vedea in continuare, sa propuna o tableta cu procesor de calitate pe care o poti folosi pe durata unei zile intregi de lucru si care ofera si o experienta mai buna decat ne-am fi asteptat in targetul de pret al produsului.

In cutie veti gasi incarcatorul, un cablu de date, un adaptor OTG (pentru conectarea perifericelor sau a stick-urilor de memorie) si ghidurile de utilizare.

Design
Pe parte de design nu au fost aduse schimbari. Tableta de 7 inch ofera aceleasi elemente estetice ca si generatia i700.
Toate butoanele fizice si mufele tabletei se afla pe rama superioara.

Pe spate gasim grila difuzorului, camera foto (din pacate de 2MP, am fi vrut un 5MP) si logo-urile Utok si Intel.

Desi nu se vad la prima privire, evolutiile le veti descoperi in interiorul tabletei si in experienta de utilizare.
Utok i700 Ultra are urmatoarele dimensiuni: 190x108x9.2mm; si cantareste 252 grame.
Ecranul Utok i700 Ultra ofera o rezolutie de 1024x600 pixeli, ca si prima generatie i700, insa display-ul beneficiaza acum de tehnologie IPS, pentru unghiuri de vizualizare largi.

Procesorul este tot Intel Atom Z2520, dual-core tactat la 1,2 GHZ, insa in cazul i700 Ultra acesta este ajutat de 2GB RAM (fata de 1GB RAM pe i700). Important este si cipul video cu opt nuclee PowerVR care "duce", fara probleme, jocuri pretentioase.

De asemenea, spatiul de stocare a fost dublat, 16GB intern fata de 8GB. Bateria este de 3000 mAh si se descurca de minune cu hardware-ul pe care trebuie sa il sustina, dupa cum am aflat testand autonomia atat in regim normal de functionare, cat si prin "fortarea" tabletei (revenim asupra acestui aspect in paginile urmatoare).
Pentru cei care pun accent pe rezultatele obtinute de device-uri in testele benchmark, aveti in continuare cateva astfel de date (Quadrant, AnTuTu si Vellamo)
Quadrant

AnTuTu

Vellamo

Pe scurt, specificatiile sunt foarte bune pentru segmentul de cost din care face parte tableta celor de la Utok. Utok i700 Ultra poate fi achizitionata, momentan de la Flanco, la un pret de 359,9 lei.
In jocuri solicitante, tableta se incalzeste, insa in limite absolut normale.
Despre software nu sunt foarte multe de spus. Tableta ruleaza Android 4.4 KitKat si vine la pachet cu aplicatiile deja consacrate Utok - Zonga, Seenow, Elefant Reader, Getlokal. Un lucru de apreciat este ca interfata este, ca de obicei, curata, iar bloatware-ul nu abunda.
Autonomie
Utok i700 Ultra trece usor peste o zi de utilizare daca navighezi pe internet 60 minute, vizionezi clipuri 30 minute (full HD streaming) si te joci mai mult de o ora (plus standby-ul aferent).
Testul solicitant pentru baterie ne-a oferit o surpriza placuta: am apelat la VIDEO Playback full HD + WiFi pornit si actualizari / notificari - luminozitate la jumatate (ecranul este destul de luminos incat sa nu necesite mai mult pentru redarea unui clip de calitate), volum audio la maximum = aproape 5 ore, pana la avertismentul de baterie descarcata (cu 15% resurse). Tableta a mai functionat in regim normal (navigare internet, email, actualizari retele sociale etc.) inca aproximativ jumatate de ora.

Cu alte cuvinte, chiar daca bateria este de (doar) 3000 mAh, se pare ca optimizarea resurselor este foarte buna si ca timpul estimat de Utok in specificatiile pe hartie este depasit de utilizarea reala, lucru rar intalnit, dupa cum stiti.

In loc de concluzie: Trebuie sa recunoastem ca in timp am devenit destul de circumspecti atunci cand vine vorba despre produse, fie ele smartphones sau tablete, aduse pe piata de companii locale la preturi accesibile. Sau ieftine, daca vreti. Si, probabil, ati remarcat tendinta noastra de a oferi mai mult informatii seci, oficiale, despre astfel de produse, decat opinii clare. Asta pentru ca inca incercam sa ne facem o impresie asupra drumului pe care vor sa mearga companiile de la noi. De multe ori am ajuns la concluzia trista ca ieftin si mediocru sunt conceptele care stau la baza multor strategii locale de marketing. Din fericire, mai si gresim. Utok i700 Ultra este dovada (si nu singura) ca se pot face si device-uri cu pret foarte bun si performante neasteptate, nu doar gadgeturi ieftine si atat. Iar acest lucru ne bucura.
Utok i700 Ultra ne-a surprins in mod placut si consideram ca este unul dintre device-urile pe care le putem recomanda pentru achizitie, fara rezerve.

Noutati




