Lenovo lanseaza ThinkPad P14s Gen 5 cu inteligenta artificiala alimentat de procesoare AMD Ryzen PRO
3/36697
calendar_month 16 Mai 2024, 15:55


Lenovo ™ a lansat recent Lenovo ThinkPad™ P14s Gen 5 conceput pentru profesionistii care au nevoie de performante de top intr-un sasiu portabil de 14 inchi. Dispunand de un ecran uimitor de 16:10, aceasta statie de lucru mobila este alimentata de procesoare AMD Ryzen™ PRO 8040 HS-Series. Aceste procesoare sunt ultra-avansate si eficiente din punct de vedere energetic, facandu-le perfecte pentru utilizarea in statii de lucru mobile subtiri si usoare. Procesoarele AMD Ryzen PRO HS-Seria vin, de asemenea, cu capabilitati incorporate de inteligenta artificiala (AI), inclusiv o unitate de procesare neuronala (NPU) integrata pentru performante optimizate in fluxurile de lucru AI.

Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 este furnizat cu certificari de furnizor de software independent (ISV) 1 si grafica AMD Radeon™ integrata, ceea ce il face ideal pentru rularea aplicatiilor precum AutoCAD®, Revit® si SOLIDWORKS® cu performante perfecte. Aceasta statie de lucru mobila este ideala pentru utilizatorii cu putere de telefonie mobila, oferind functii avansate de securitate ThinkShield™ si trece testele MIL-SPEC complete pentru durabilitate maxima.

AMD continua sa exceleze in tehnologia PC-ului AI prin integrarea AMD Ryzen™ AI in Lenovo ThinkPad P14s Gen 5. Noile procesoare Ryzen™ AI folosesc procesorul, GPU-ul si NPU-ul pe cip pentru a oferi 39 AI TOPS de procesare putere, aproape 3,5X comparativ cu generatia anterioara pentru a oferi experiente incredibile de AI generativa pe PC. Acest progres in tehnologie va imbunatati experienta utilizatorului, oferind performante mai mari pentru colaborarea, crearea de continut, analiza datelor si multe altele. In plus, includerea tehnologiilor AMD PRO ofera functii de gestionare la nivel de intreprindere pentru managerii IT pentru a eficientiza operatiunile, functiile de securitate incorporate functioneaza in sinergie cu ThinkShield pentru a proteja impotriva atacurilor sofisticate si o stabilitate fara precedent pentru software-ul de intreprindere.

Specificatiile ThinkPad P14s Gen 5 includ:

Procesor AMD Ryzen 7 PRO 8840HS cu AMD Ryzen TM AI si grafica integrata AMD Radeon

Disponibil cu Windows 11 Pro si calificat pentru mai multe versiuni de sisteme de operare bazate pe Linux 2

Pana la 96 GB DDR5 si pana la 2TB PCIe 4×4 Performance SSD

Ecranele FHD tactile sau non-touch cu solutie de film optic 3M maresc luminozitatea la 400 nits, utilizand pana la 16% mai putina energie 3

Optiune de afisare OLED 8k cu lumina albastra scazuta si calibrare a culorii din fabrica X-Rite

Wi-Fi 6E si optional 5G WWAN 4

Optiunea de baterie de 3 Wh ofera mobilitate usoara, in timp ce o baterie de 52,5 Wh care poate fi inlocuita de client (CRU) prelungeste orele de lucru

Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 imbunatateste portofoliul Lenovo de statii de lucru profesionale alimentate de AMD, care include ThinkPad P16s Gen 2 existent, ThinkStation™ P620 si cea mai recenta statie de lucru desktop ThinkStation P8 cu procesoare AMD Ryzen Threadripper™ PRO 7000 WX-Series cu pana la 96 de nuclee si 192 fire.

Indiferent daca utilizatorii sunt artisti profesionisti, ingineri, educatori sau studenti, Lenovo ThinkPad P14s le permite sa inoveze liber, indiferent unde se afla. Cu caracteristicile si performantele sale premium, aceasta statie de lucru mobila ofera o valoare exceptionala pentru utilizatorii care solicita fiabilitate si putere intr-un factor de forma compact.Descarcati fisa de date ThinkPad P14s Gen 5 AMD si pentru mai multe informatii despre modul in care statiile de lucru Lenovo compatibile cu AI lucreaza spre un viitor mai inteligent si mai rapid, vizitati https://techtoday.lenovo.com/workstations

Disponibilitatea si preturile in SUA 5

Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 AMD va fi disponibil in mai 2024, cu un pret de pornire estimat de 1.379 USD.

Note:

1 Pentru o lista completa a certificarilor ISV, vizitati http://www.thinkworkstations.com/isv-certifications/
2 ThinkPad P14s Gen 5 AMD este calificat pentru Ubuntu, Red Hat Enterprise, Fedora, Debian si Rocky. Include certificarea Ubuntu si Red Hat Enterprise si este disponibil preincarcat cu Ubuntu sau Fedora.
3 Afirmatiile privind economisirea energiei sunt aproximative si se bazeaza pe teste interne in conditii optime de laborator si de retea. Performanta reala de economisire a energiei va varia si depinde de numerosi factori, inclusiv configuratia si utilizarea produsului, software-ul, conditiile de operare, functionalitatea wireless, setarile de gestionare a energiei, luminozitatea ecranului si alti factori.
4 Optiunea 5G WWAN nu este disponibila in RPC.
5 Preturile si disponibilitatea pot varia in functie de zona, iar produsele pot fi disponibile numai in anumite piete. Toate ofertele sunt in functie de disponibilitate. Lenovo isi rezerva dreptul de a modifica ofertele de produse, caracteristicile si specificatiile in orice moment, fara notificare