Laptopurile de ultima ora ThinkPad si ThinkBook de la Lenovo deschid calea pentru inovarea PC-urilor AI la MWC
3/36244
calendar_month 27 Feb 2024, 13:00


La MWC® 2024, Lenovo a lansat noi solutii hardware si software care isi prezinta accentul pe inovatia bazata pe inteligenta artificiala si angajamentul pentru un viitor mai durabil. Acestea includ laptop-uri de afaceri ThinkPad si ThinkBook noi - dezvaluind caracteristici AI care sporesc productivitatea, creativitatea si eficienta - cu imbunatatiri de performanta si versatilitate multimod. In plus, Lenovo a introdus o selectie de accesorii concepute pentru a creste productivitatea mobila, inclusiv afisajul portabil ThinkVision M14t Gen 2, un USB-C Slim Travel Dock pentru andocare completa din mers si un rucsac ThinkPad Executive de 16 inchi reproiectat care permite pentru transportul usor al unui birou mobil. La completarea noilor anunturi hardware sunt noi solutii software, inclusiv Lenovo Identity Advisor , un instrument de monitorizare a identitatii digitale si Smart Connect, un software care deblocheaza sinergiile cu mai multe dispozitive si maximizeaza productivitatea. In cele din urma, Lenovo a dezvaluit un laptop futurist de dovada a conceptului – ThinkBook Transparent Display Laptop Concept – care prezinta primul laptop din industrie cu un ecran transparent Micro-LED de 17,3 inchi 1, oferind o experienta de afisare complet fara margini si transparenta.

Redefinirea granitelor cu o dovada futurista a conceptului

Lenovo ThinkBook Transparent Display Laptop Concept revolutioneaza experienta de interactiune si creatie cu remarcabilul sau afisaj transparent Micro-LED de 17,3 inchi. Cu un ecran fara margini, o zona transparenta pentru tastatura si un design aparent plutitor pentru footpad, emana fara efort un sentiment de simplitate high-tech, ridicand experienta generala a utilizatorului.

Stralucirea acestui laptop consta in integrarea sa inteligenta a virtualului si realului. Prin puterea continutului generat de inteligenta artificiala (AIGC), ecranul transparent deschide noi cai de colaborare si eficienta in munca, permitand interactiunea cu obiecte fizice si suprapunand informatii digitale pentru a crea continut unic generat de utilizatori. Transparenta ii permite sa se integreze fara efort in mediul sau. Utilizatorii pot comuta fara probleme intre tastatura si plansa de desen cu un stilou acceptat, deblocand noi niveluri de eficienta creativa. AI in combinatie cu afisaje transparente va deschide noi modalitati de a interactiona cu datele si aplicatiile, oferind oportunitati de a dezvolta noi caracteristici si factori de forma.

Tehnologia Micro-LED ofera multe avantaje in dezvoltarea ecranelor transparente. Saturatia ridicata a culorilor combinata cu un contrast exceptional si luminozitatea de 1000 nit a ecranului permit o vizibilitate optima atat in ​​interior, cat si in exterior, facandu-l la fel de potrivit pentru aproape orice setare. Tehnologia ofera, de asemenea, mai multe posibilitati in viitor, cu o optimizare suplimentara a calitatii imaginii, durabilitatii si transmisiei reglabile pentru a oferi mai multa confidentialitate sau mai multa transparenta pentru a interactiona cu obiectele din lumea reala. Cu capacitatea sa de a afisa videoclipuri si imagini dinamice, ecranul transparent se imbina si se armonizeaza perfect cu mediul inconjurator.

Conceptul de laptop Lenovo ThinkBook Transparent Display nu este doar o dovada a conceptului, ci prezinta o perspectiva futurista asupra computerelor cu inteligenta artificiala, combinand mediile digitale si fizice care pot imbunatati experienta utilizatorului in moduri niciodata imaginate.O noua generatie de computere AI pentru afaceri

Iata cea mai recenta generatie de laptopuri de afaceri de la Lenovo – ThinkPad T14 i Gen 5 , ThinkPad T14s Gen 5 , ThinkPad T16 Gen 3 , ThinkPad X12 Detachable Gen 2 si ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4. Aceste laptopuri sunt alimentate de cele mai recente procesoare Intel Core Ultra cu Intel vPro ®  pe anumite modele si Windows 11 si ofera un ecosistem optim de solutii hardware si software AI pentru a oferi niveluri imbunatatite de securitate, eficienta energetica si experiente captivante. Cu o selectie din ce in ce mai mare de aplicatii software 2 care beneficiaza de suportul dedicat de accelerare AI, utilizatorii se pot bucura de competente noi si imbunatatite in domenii largi de utilizare si productivitate.

Copilot in Windows 3 este la indemana utilizatorului ca insotitor AI de zi cu zi si functioneaza in multe aplicatii diferite pe Windows 11 pentru a controla setarile, a declansa creativitatea si a economisi timp cu sarcini, inclusiv rezumarea paginilor web si a e-mailurilor. Accesati rapid insotitorul AI cu o singura apasare a tastei Copilot.

Revolutia AI PC-urilor este aici, iar Lenovo se dedica transformarii computerelor si dispozitivelor inteligente pentru a oferi solutii AI personalizate. Aceste noi laptop-uri Lenovo sunt printre primele care il conduc. Ele ofera utilizatorilor cele mai cuprinzatoare experiente personalizate de PC de pana acum, ajutand la eficientizarea fluxurilor de lucru si la cresterea productivitatii. Fie ca este vorba de colaborarea cu colegii, intalnirea cu clientii sau analizarea datelor si crearea de continut, aceste noi laptop-uri ThinkPad si ThinkBook pot accelera fluxurile de lucru cu instrumente software compatibile cu AI de care utilizatorii au nevoie pentru a incuraja creativitatea si eficienta maxima.

Productivitate la nivelul urmator dezlantuit: explorati puterea stralucitoare a laptopurilor din seria T ThinkPad

Seria ThinkPad T este unul dintre cele mai de succes laptop-uri de afaceri Lenovo, iar noile laptop-uri din seria ThinkPad T consolideaza importanta unui laptop foarte popular construit pentru utilizatorii de afaceri exigenti care cauta dispozitive de inalta performanta si durabile, cu acces la cele mai recente caracteristici concepute pentru a imbunatati. si sporeste productivitatea de zi cu zi. Ultima generatie ThinkPad T14, T14s si T16 incorporeaza caracteristica de design premium a barei de comunicatii elegante care gazduieste o camera de 5 MP, microfoane cu anulare a zgomotului si actioneaza, de asemenea, ca o buza usoara cu o singura mana pentru deschiderea si inchiderea dispozitivului. In plus, bara de comunicatii permite rame mai inguste, crescand astfel raportul ecran-corp, ceea ce are ca rezultat un design mai rafinat, mai subtire si mai usor.

In plus, imbratisand accentul inclusiv asupra experientei utilizatorului oferit de Biroul pentru Diversitatea Produselor de la Lenovo, seria ThinkPad T va integra marcajele tactile anuntate pe ThinkPad X1 Carbon Gen 12 si ThinkPad X1 2-in-1 Gen 9. Aceste indicatii tactile suplimentare sunt concepute pentru a creste accesibilitate si ajuta utilizatorii cu deficiente de vedere sa navigheze pe tastatura. In plus, tasta CTRL folosita frecvent a fost schimbata cu tasta Fn pentru a fi mai usor accesibila pe marginea stanga a tastaturii. Inovatiile suplimentare centrate pe utilizator continua sa imbunatateasca experienta utilizatorului final, cum ar fi:

- Atingerea de doua ori pe TrackPoint deschide meniul rapid TrackPoint, permitand utilizatorilor sa personalizeze caracteristici comune, cum ar fi setarile pentru microfon sau camera.

- Aplicatia Lenovo View , care ruleaza pe Intel Core Ultra NPU pentru a economisi sarcina procesorului, ofera instrumente de imbunatatire a video pentru camera, inclusiv un nou Low Light Enhancer care poate lumina si reduce zgomotul video in medii cu lumina scazuta.

- Solutia 3M ™ Optical Film este disponibila pe ecranele optionale WUXGA de pe ThinkPad T14 Gen 5 si T14s Gen 5. Filmul optic incorporat creste luminozitatea afisajului de la 300 nits la 400 nits, utilizand pana la 16% mai putina energie 4 , reducand astfel energia consum.

- Noile modele ThinkPad T14 si T16 integreaza o reparabilitate imbunatatita.

- Noul ThinkPad T14 Gen 5 va fi disponibil si cu procesoare AMD Ryzen ™ din seria 8040 cu AMD Ryzen ™ AI incorporat , oferind clientilor o gama mai larga de procesoare de inalta performanta.

Inovare pentru durabilitate si reparabilitate 

Lenovo face tranzitia catre o economie circulara prin inovare in lantul de aprovizionare, designul produselor si serviciile si se concentreaza pe un model de „proiectare, utilizare, returnare, reutilizare” si promovand dezasamblarea si reciclarea. Lenovo integreaza plastic reciclat cu circuit inchis in produsele lor si isi propune sa recicleze 800 de milioane de lire sterline de produse scoase din uz pana in 2025-2026. De asemenea, ele urmaresc sa utilizeze 300 de milioane de lire sterline de materiale plastice reciclate post-consum in produsele lor si sa imbunatateasca durabilitatea ambalajelor 5 .

Angajamentul Lenovo pentru un viitor mai durabil este evident in linia sa ThinkPad, subliniind dedicarea pentru economia circulara. Laptopurile ThinkPad acorda prioritate durabilitatii, de la design pana la managementul sfarsitului vietii. Materialele reciclate sunt folosite in productie, promovand aprovizionarea responsabila si minimizand deseurile. In plus, laptopurile ThinkPad sunt proiectate pentru longevitate, permitand reparatii si upgradari mai simple, extinzand durata de viata a produsului.

ThinkPad T14 Gen 5 si T16 Gen 3, cu informatii de la echipa iFixit Solutions, au fost concepute pentru a fi mai usor de reparat, nu doar extinzand partile inlocuibile de catre client (CRU) pentru a include bateria cu un conector fara cablu, in plus fata de un design DIMM complet cu priza, inlocuire SSD si WWAN, dar si adaugarea de indicatori vizuali pentru reparatii mai usoare. Cu sprijinul echipei iFixit, Lenovo a creat noi ghiduri de reparatii, inclusiv proceduri video pentru toate piesele CRU, precum si pentru a face aceste piese mai usor de comandat. Acest lucru prelungeste ciclul de viata al produsului, reduce deseurile electronice si ofera avantaje de economisire a costurilor pentru intreprinderi si persoane fizice. Ca urmare a acestor imbunatatiri, ThinkPad T14 Gen 5 si T16 Gen 3 au obtinut un scor provizoriu de reparabilitate iFixit de 9,3 din 10.

„Acesta este un pas major inainte pentru Lenovo si industria tehnologiei. Realizarea de laptopuri care sa reziste testului timpului este esentiala pentru construirea unei industrie electronice durabile. Nu este usor, iar Lenovo demonstreaza ca reparabilitatea si inovatia merg mana in mana”, a declarat Kyle Wiens, CEO la iFixit.

Un amestec ideal de performanta, portabilitate si versatilitate

Lenovo ThinkPad X12 Detachable Gen 2 are un afisaj 3:2 cu Corning® Gorilla® Glass atat pentru durabilitate optima, cat si pentru o experienta vizuala uimitoare. Alimentat de cea mai recenta generatie de procesoare Intel Core Ultra din seria U, aceasta masina eleganta duce productivitatea la noi culmi cu motorul sau AI integrat, oferind o experienta perfecta pentru utilizator. Dispozitivul dispune, de asemenea, de memorie lipita LPDDR5x Dual Channel de pana la 32 GB, permitand utilizatorilor sa efectueze mai multe sarcini fara efort si sa gestioneze cu usurinta sarcinile care necesita multe resurse. Cu tastatura sa folio detasabila, iluminata din spate, echipata cu un TrackPad cu trei butoane si optiunea pentru un stilou magnetic insotitor, acest dispozitiv ofera versatilitate sporita si confort profesionistilor aflati in miscare. In plus, camera de 5MP + IR orientata spre utilizator si camera de 8MP orientata spre lume permit apeluri video clare si capabilitati impresionante de fotografiere pentru utilizatorii din locatii indepartate. Si cu suportul CAT16 4G WWAN, ramanerea conectata este rareori o problema. Lenovo ThinkPad X12 Detachable Gen 2 este o adevarata dovada a inovatiei si a caracterului practic, oferind profesionistilor cu mobilitate ridicata, cum ar fi lucratorii din asigurari, asistenta medicala sau forte de ordine, un dispozitiv fiabil si versatil, conceput pentru sarcinile lor specifice, inclusiv dovezi fotografice, completare de formulare si semnaturi digitale, printre altele.

ThinkBook versatil 2-in-1 reproiectat, mai inteligent ca niciodata

Lenovo ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4 impresioneaza prin cel mai recent design al balamalei, avand un profil elegant si subtire, care masoara doar 16,85 mm si un corp usor, care cantareste doar 1,64 kg (3,61 lbs). Cadrul ingust pe patru laturi imbunatateste experienta vizuala generala, oferind un raport ecran-corp de 90% pentru afisajul de 14 inchi cu raport de aspect 16:10. Renumit pentru atentia la detalii, Lenovo a introdus o noua cursa a tastei de 1,5 mm pe tastatura pentru a oferi o tastare confortabila si precisa, in timp ce touchpad-ul mai mare, realizat cu material Mylar asemanator sticlei, imbunatateste si mai mult interactiunea utilizatorului. In plus, noul creion magnetic subtire adauga un plus de confort pentru o utilizare fara intrerupere a atingerii, iar pentru un plus de securitate si confort, ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4 include un cititor de amprenta Match-on-Chip si o camera cu infrarosu optional cu obturator de confidentialitate.

Lenovo a prioritizat, de asemenea, computerul puternic AI PC in portofoliul sau ThinkBook, incluzand functii concepute pentru a imbunatati optimizarea dispozitivelor si instrumente software inteligente. Smart Power ajuta la atingerea echilibrului corect intre putere, performanta si durata de viata a bateriei, in timp ce Smart Meeting imbunatateste experientele de conferinta prin imbunatatirea functiilor video si managementul calitatii audio. In plus, angajamentul Lenovo fata de practici mai sustenabile este evident in incorporarea a 50% din aluminiu reciclat pe capacul inferioara, precum si in utilizarea sporita a materialelor plastice Post Consumer Content, cum ar fi 50% in tastaturi si pana la 90% pentru partile selectate. Lenovo continua sa ridice stacheta cu abordarea sa inovatoare, oferind nu numai performante puternice, ci si un design inteligent.

Accesorii Lenovo pentru un sistem Eco de birou mobil

Experimentati productivitatea din mers cu monitorul mobil Lenovo ThinkVision M14t Gen 2 (touch), cel mai bun afisaj mobil cu atingere in 10 puncte, cu pana la 4.096 de niveluri de presiune pentru o interactiune perfecta cu continutul. Acest monitor de 14 inchi are un afisaj cu raport de aspect de 16:10 si ofera luminozitate de 300 nits, rezolutie 2240 x 1400, raport de contrast de 1500:1 si acoperire 100% a spatiului de culoare sRGB. Panoul IPS ofera unghiuri largi de vizualizare pentru partajare usoara, iar designul rama NearEdgeless pe trei laturi maximizeaza zona de vizualizare pentru a permite utilizatorilor sa vada mai mult si sa faca mai mult. Cu tehnologia Natural Low Blue Light si Eyesafe® certificata TÜV Rheinland®, ochii utilizatorilor sunt protejati fara a distorsiona culorile.

Acest monitor este convenabil si versatil cu o interfata duala USB-C pentru incarcare si conectivitate. Prin aceasta interfata, utilizatorii pot extinde ecranul de pe un laptop sau smartphone 6 si chiar pot incarca dispozitivul prin trecere de alimentare sau un adaptor AC/DC 7. Este usor, cantareste sub 700 g (1,54 lbs) si are un design super-subtire de 4,6 mm. Ofera o gama larga de reglaje, inclusiv inclinare, pivotare si ridicare. Comutarea intre modurile portret si peisaj este usoara cu cheia in forma de L si senzorii de rotire automata, iar reglarea setarilor este simpla cu meniul de pe ecran. Monitorul mobil ThinkVision M14t Gen 2 (touch) de la Lenovo este partenerul ideal pentru profesionistii aflati in miscare.

sursa articol original si foto: lenovo.com