ASUS Republic of Gamers anunta laptopul de gaming ROG Strix SCAR 17 Special Edition
8/8043
calendar_month 20 Mai 2022, 12:55

ROG Strix SCAR 17 Special Edition integreaza componente de ultima generatie si un sistem de racire high-end pentru a stabili un nou standard pentru laptopurile de gaming de înalta performanta.

PUNCTE CHEIE:

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\r\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\n
  \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\r\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\n

 • Depasirea limitelor: Performantele ating noi culmi cu un TDP maxim de pana la 65W pentru procesor si pana la 175W TGP cu Dynamic Boost în cazul placii video
 • \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\r\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\n
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\r\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\n


\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\r\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\n
  \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\r\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\n

 • Joaca-te cool: Camera de vapori cu metal lichid Conductonaut Extreme reduce temperaturile procesorului si placii video
 • \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\r\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\n
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\r\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\n


\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\r\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\n
  \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\r\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\n

 • Stilul iconic SCAR: Design unic al carcasei cu accente de cybertext cu cerneala invizibila
 • \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\r\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\n
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\r\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\n
ASUS Republic of Gamers (ROG) a anuntat noul laptop de gaming ROG Strix SCAR 17 Special Edition 2022. Acest model Strix SCAR actualizat integreaza cele mai recente componente hardware si solutii de racire de ultima generatie pentru a alimenta experiente de gaming de top. Camera de vapori personalizata si metalul lichid Conductonaut Extreme aplicat atat pe procesor, cat si pe placa video îi permit lui SCAR 17 SE sa îsi împinga limitele hardware-ul mai departe ca niciodata. SCAR 17 SE are o estetica cyberpunk distincta, cu cerneala invizibila, prima de acest fel, aplicata direct pe carcasa metalica.

Depasirea limitelor

La CES 2022, ROG a prezentat ROG Strix SCAR 2022, un laptop care ofera performante de gaming de top cu cele mai recente componente de la Intel® si NVIDIA®. La Computex 2022, ROG va lansa Strix SCAR 17 SE, o editie speciala care înglobeaza si mai multa putere sub capota. ROG a proiectat SCAR 17 SE pentru jucatorii care au nevoie de o masina de gaming fara compromisuri, pregatita pentru turnee.

Îmbunatatirile încep de la nucleu, laptopul fiind bazat pe noul Intel Core™ i9-12950HX, un procesor pentru laptop, incredibil de puternic, cu un TDP de 65W. Cu frecvente de varf de pana la 5,2 GHz pe nucleele sale „Performance", nivelul de performanta ramane ridicat în executia pe un singur fir, pentru framerate-uri ultra-rapide în cele mai recente titluri esports. Atunci cand este setat în modul „Manual" în panoul Armoury Crate, acest procesor de 65W poate dezvolta o putere turbo maxima (PL2) de 175W pentru o perioada limitata de timp, permitandu-i lui SCAR 17 SE sa îndeplineasca o sarcina dubla ca o masina puternica de creare de continut atunci cand GPU-ul discret este dezactivat. SCAR 17 SE a reusit sa obtina un scor incredibil de 22.257 la testul Cinebench R23 multithreaded în modul Turbo, un rezultat care rivalizeaza cu performantele desktop-urilor. Placa video NVIDIA GeForce RTX™ 3080 Ti pentru laptopuri are, de asemenea, un TGP maxim de pana la 175W cu Dynamic Boost, oferind cel mai ridicat numar de cadre pe oricare dintre panourile disponibile QHD la 240 Hz sau FHD la 360Hz. Ambele tipuri de ecrane au un timp de raspuns de 3 ms, ofera suport Dolby Vision si sunt compatibile cu Adaptive Sync, oferindu-le gamerilor imagini superbe în jocuri sau în vizionarea continutului lor preferat.Celelalte componente contribuie cu potentialul lor maxim de performanta. SCAR 17 SE dispune de pana la 64 GB DDR5 de memorie RAM foarte rapida la 4800 MHz, de stocare pe SSD PCIe® Gen 4 într-o matrice RAID 0 care elimina timpii de încarcare si de un comutator MUX dedicat pentru performante maxime în jocuri. Conexiunea WiFi 6E si portul Ethernet de 2,5 Gbps fac meciurile online posibile de oriunde. SCAR 17 SE are o gama de porturi I/O de ultima generatie, inclusiv doua USB Type-C®, dintre care unul cu suport Thunderbolt™ 4, si un port HDMI® 2.1 complet care ofera iesire video 4K 120 Hz.

Joaca-te cool

Adaugarea unor componente mai puternice reprezinta doar jumatate din ecuatie, deoarece aceste componente high-end necesita o racire puternica pentru a functiona la performante maxime. ROG Strix SCAR 17 SE dispune de toate inovatiile ROG Intelligent Cooling pentru a atinge potentialul maxim. În ultimii trei ani, ROG a folosit compusul metalic lichid de la Thermal Grizzly în diverse laptopuri, care reduce temperaturile CPU cu pana la 10°C în comparatie cu pastele termice traditionale. Anul acesta, echipa de ingineri ROG a colaborat din nou cu Thermal Grizzly pentru a dezvolta o formula de metal lichid si mai performanta, numita Conductonaut Extreme, pe care SCAR 17 SE o foloseste atat pe CPU, cat si pe GPU. Oferind temperaturi cu aproximativ 5°C mai mici decat compusul standard din metal lichid1, acesta a fost primul pas pentru a debloca adevaratul potential de performanta al SCAR 17 SE.

Laptopul cu specificatii de top dispune, de asemenea, de o camera de vapori personalizata care acopera 48,8% din placa de baza, permitand un transfer termic excelent de la CPU, GPU si de la componentele critice de alimentare. Împreuna cu patru radiatoare cu lamele ultra-subtiri din cupru de doar 0,1 mm si ventilatoare Arc Flow actualizate, SCAR 17 SE poate disipa cu usurinta caldura pentru performante de top, chiar si în timpul sesiunilor maraton de jocuri.

Stilul iconic SCAR

Îmbunatatirile modelului ROG Strix SCAR 17 SE nu se limiteaza la componentele interne. Carcasa dispune de aceeasi iluminare RGB si Armor Caps personalizabile ca si Strix SCAR standard, dar cu un secret în plus: cerneala invizibila special dezvoltata. Cerneala invizibila traditionala, folosita de obicei pe hartie, nu ar rezista testului timpului atunci cand este aplicata pe capacul metalic al lui SCAR 17 SE. Echipa de cercetare si dezvoltare a ROG a creat cu minutiozitate o substanta care se îmbina perfect cu capacul metalic al SCAR 17 SE. În conditii normale de iluminare, aceasta substanta are o textura metalica mata, dar cu o lanterna UV, cerneala apare verde si albastra. A fost nevoie de sase luni si de sapte formule pentru a fi perfectionata, trecand o suita de teste de uzura si durabilitate, oferind jucatorilor o asociere unica între functie si forma care cu siguranta va uimi. Textul criptic contine, de asemenea, indicii necesare victoriei în SCAR Runner, un joc independent de tip parkour first person care se desfasoara în universul ROG SAGA.

Trailer video ROG Strix SCAR 17 SE (2022): www.youtube.com/watch?v=nMwI563bHPk


Specificatiile ROG Strix SCAR 17 SE (2022)

Procesor

Procesor de generatia a 12-a Intel® Core™ i9-12950HX

Grafica

GPU de laptop pana la NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 Ti GDDR6 16 GB
Max TGP 175 W

Sistem de operare

Windows 11 Pro

Ecran

17,3 inchi FHD (1920 x 1080) 360 Hz / 3 ms, 100 % sRGB, panou de nivel IPS cu Adaptive Sync si Dolby Vision
17,3 inchi QHD (2560 x 1440) 240 Hz / 3 ms, 100 % DCI-P3, panou de nivel IPS cu Adaptive Sync si Dolby Vision

Memorie

Pana la 64 GB dual channel DDR5 la 4800 MHz

Stocare

Pana la 4 TB PCIe® 4.0 SSD în RAID 0

Tastatura

Tastatura chiclet retro-iluminata
Iluminare RGB per tasta cu Aura Sync

Audio

4 x boxe, suport pentru boxe de înalta performanta
Dolby Atmos®
Hi-Res Audio
Two-Way AI Noise Cancelation

WiFi / Bluetooth

WiFi 6E (802.11ax)
Bluetooth® 5.2

Porturi I/O

2 x USB 3.2 Gen 1 Type-A
1 x USB 3.2 Gen 2 Type-C® cu DisplayPort™ 1.4 si Power Delivery
1 x USB Type-C cu Thunderbolt™ 4
1 x RJ-45 (LAN 2.5 Gbps)
1 x HDMI® 2.1
1 x jack audio combo de 3,5 mm
1 x DC-in

Baterie

90 Wh

Dimensiuni

395 x 282,1 x 23,4 ~ 28,3 mm

Greutate

3 kg

1 Rezultatele testelor de performanta folosind compusul de metal lichid pot varia în functie de model.