ASUS prezinta Zenbook S 13 OLED, cel mai subtire laptop OLED de 13,3 inchi din lume
3/35877
calendar_month 10 Ian 2024, 16:48


Cel mai subtire laptop ultraportabil OLED de 13,3 inchi din lume dispune acum de noul procesor Intel Core Ultra 7 alimentat cu inteligenta artificiala.
 
-Super-subtire si super-usoara: profil mondial de 1 cm si doar 1 kg

-Durabilitate globala: Conceput pentru neutralitatea carbonului, cu metale si materiale plastice reciclate; aluminiu ceramic din plasma ecologic; Ambalaj 100% FSC ™ Mix

-Performanta premium: Intel ® Evo ™ Edition cu procesor de varf Intel ® Core ™ Ultra 7 alimentat cu inteligenta artificiala si ecran OLED 3K ASUS Lumina realist
 
ASUS a anuntat astazi versiunea 2024 a premium Zenbook S 13 OLED (UX5304), alimentat acum de cel mai recent procesor Intel ® Core ™ Ultra 7 alimentat cu AI.

Zenbook S 13 OLED este cel mai subtire laptop OLED de 13,3 inchi [1] din lume si este, de asemenea, cel mai ecologic Zenbook vreodata. Acesta duce la un nou nivel calitatile caracteristice ale marcii de design ultraportabil, durabilitate si performanta din mers, demonstrand in mod concludent, ca mai putin poate fi mai mult.

Cu un profil super-subtire de 1 cm [2] si un sasiu super usor de 1 kg [3] , sofisticatul Zenbook S 13 OLED ofera performante fara compromisuri, conectivitate si durata de viata a bateriei, facandu-l simbolul designului ultraportabil si finisat in nou-nout, Basalt Gray sau clasic Ponder Blue. De asemenea, este proiectat tinand cont de mediu si de neutralitatea carbonului, folosind metale si materiale plastice reciclate in constructia sa, ambalaje certificate FSC™ Mix, un nou elegant aluminiu ceramic cu plasma ecologic pentru modelul Bazalt Gray si electronice fara halogeni, pentru a face din acesta cel mai ecologic model Zenbook pe care l-am produs vreodata.

Seria Zenbook exceleaza in furnizarea de performante de neegalat in timpul functionarii, iar Zenbook S 13 OLED nu face exceptie, valorificand puterea procesorului Intel Core Ultra 7, pregatit pentru AI, cu 32 GB de RAM LPDDR5x si un PCIe® de 1 TB . SSD 4.0 x4. Exista un set complet de porturi I/O pentru conexiuni in miscare si o baterie de lunga durata de 63 Wh. Zenbook S 13 OLED 2024 dispune in plus de o tasta Windows Copilot dedicata pentru acces instantaneu la noul asistent Windows 11 alimentat de AI.

Pentru imagini captivante realiste, Zenbook S 13 OLED are un superb ecran OLED 16:10 3K ASUS Lumina certificat Dolby Vision®, cu randare a culorilor validata Pantone® si certificare VESA DisplayHDR ™ True Black 600, asigurand detalii incredibile si cele mai profunde niveluri de negru.

Super-subtire si super-usoara

Pentru a obtine profilul super-subtire de 1 cm si greutatea super usoara de 1 kg a Zenbook S 13 OLED, in proiectarea si constructia acestuia sunt utilizate mai multe tehnici si materiale avansate pentru a reduce greutatea si dimensiunile fata de generatia anterioara, fara a compromite performanta, conectivitate sau durata de viata a bateriei.

Infuzie cu strat de afisare: pentru a obtine un profil incredibil de subtire, am incorporat o camera FHD IR mai subtire, dar cu toate caracteristicile, direct in capacul prelucrat cu CNC. De asemenea, am folosit un panou OLED ultrasubtire special conceput, rezultand un capac cu 30% mai subtire.

Aspect interior optimizat: Prin utilizarea prelucrarii CNC de precizie, facem mai mult spatiu disponibil in interior pentru componente. Folosim placi de circuite cu mai putine straturi si o densitate de cablare mai mare, cu mult mai multi tranzistori, oferind performante mai bune cu greutate mai mica intr-un spatiu mai compact. Placa de baza este proiectata cu precizie pentru a gazdui un ventilator suplimentar, ultrasubtire, care mareste fluxul de aer pentru o racire mai buna. Acest lucru face ca partea inferioara a laptopului sa fie cu aproximativ 25% mai subtire.Alegerea materialelor: Pentru a minimiza greutatea, pentru tastatura este folosit un aliaj durabil si usor de magneziu-aluminiu, format printr-un proces de taiere CNC pentru a crea o structura rigida care nu are nevoie de niciun suport suplimentar. Pentru touchpad este folosita o acoperire de sticla extrem de subtire, ceea ce duce la o reducere suplimentara cu 25% a grosimii tastaturii.

Rezultatul este un laptop ultraportabil care defineste clasa, care duce subtire si usor la un nivel cu totul nou, fara compromisuri: accepta sesiuni de streaming video maraton, oferind in acelasi timp racire si performanta imbunatatite in comparatie cu predecesorul sau. Si, in ciuda dimensiunilor sale compacte remarcabile, Zenbook S 13 OLED isi pastreaza capacitatea de utilizare deplina si ofera un set cuprinzator de porturi I/O standard. 

Durabilitate generala

ASUS se angajeaza sa faca mai mult cu mai putin prin Zenbook. Acest dispozitiv are un mediu pozitiv pe parcursul intregului ciclu de viata al produsului, de la utilizarea materialelor si fabricarea, pana la asamblare, utilizare si sfarsitul duratei de viata. Am atenuat amprenta sa de carbon prin incorporarea materialelor reciclate si prin proiectarea unui ambalaj mai ecologic.  

Dispozitivul este cel mai ecologic Zenbook realizat vreodata, incorporand aliajul de magneziu-aluminiu reciclat post-industrial (PIR) in capacul tastaturii, sasiu si capac, reducandu-si amprenta de carbon cu peste 50% [4] . Tastele si difuzoarele incorporeaza materiale plastice reciclate post-consum (PCR), iar difuzoarele folosesc, de asemenea, materiale plastice legate de ocean. Am reproiectat ambalajul pentru a fi 100% reciclabil, cu materiale reutilizabile si compostabile. Foloseste hartie 100% certificata FSC Mix din paduri gestionate responsabil, lemn controlat si surse reciclate. Insertiile de ambalare din hartie pot fi, de asemenea, transformate cu usurinta in suporturi utile pentru laptop. In plus, Zenbook S 13 OLED depaseste si standardul de eficienta energetica ENERGY STAR ® cu 60% pentru a reduce consumul de energie electrica. Prin actiunile sustenabile mentionate mai sus, obiectivul general al initiativelor de sustenabilitate ale acestui dispozitiv este atingerea neutralitatii carbonului.

Pentru prima data, am folosit un proces special de fabricatie pentru a crea un material ceramic din aluminiu plasma exclusiv ASUS pentru capac. Acest proces foloseste apa pura si electricitate si nu sunt necesari compusi organici, acizi puternici sau metale grele. In schimb, aceasta metoda bazata pe baie cu impact redus asupra mediului produce o transformare fizica si chimica a aluminiului. Acest lucru are ca rezultat cresterea rezistentei la uzura, protectie impotriva coroziunii, management termic, duritate [5] si durata de viata.

Alaturi de avantajele fizice, aspectul si senzatia acestui material sunt similare cu piatra naturala, care rezoneaza cu spiritul seriei Zenbook. Incredibil, acest lucru face ca fiecare capac sa fie unic in mod individual, neexistand doua la fel. O durata de viata mai lunga a laptopului reduce, de asemenea, risipa pe termen lung, asa ca Zenbook 13 S OLED este testat cu strictete folosind cel mai recent standard de durabilitate militar MIL-STD-810H din SUA.

Performanta din mers

Zenbook S 13 OLED este un laptop Intel Evo Edition care dispune de procesoare Intel Core Ultra de top cu IA cu grafica Intel incorporata. Procesoarele Intel Core Ultra includ un motor dedicat pentru a ajuta la deblocarea experientelor AI, pentru a oferi urmatorul nivel in grafica captivanta si pentru a permite procesarea de inalta performanta cu consum redus, astfel incat utilizatorii sa poata lucra, juca si crea in timp ce se bucura de o durata lunga de viata a bateriei. Combinat cu stocarea SSD ultrarapida de pana la 1 TB a laptopului, 32 GB RAM si WiFi 6E, acest lucru inseamna ca utilizatorii vor astepta mai putin si vor putea lucra mai repede, oriunde s-ar afla.

Chiar daca este ultra-compact, Zenbook S 13 OLED include o gama completa de porturi I/O, astfel incat utilizatorii nu trebuie sa poarte adaptoare in calatoriile lor. Cele doua porturi ultrarapide Thunderbolt ™ 4 USB-C ® accepta incarcare rapida, afisaje externe 4K si transferuri de date de pana la 40 Gbps si exista, de asemenea, un port USB 3.2 Gen 2 Type-A, un port HDMI ® 2.1 si un port de 3,5 mm. mufa audio.

Pentru experiente imbunatatite de conferinte video in deplasare, camera FHD IR include efecte vizuale bazate pe inteligenta artificiala si tehnologie de anulare a zgomotului prin inteligenta artificiala. De asemenea, accepta conectarea rapida si sigura pe fata cu Windows Hello. Puternicul sistem audio certificat Harman Kardon cu sunet captivant Dolby Atmos ® are un amplificator inteligent combinat cu tehnologia ASUS Audio Booster pentru a mari volumul cu pana la 5,25X.

Touchpad-ul ASUS ErgoSense cu 9,5% mai mare permite o navigare mai usoara si este lina, confortabil si receptiv, cu un strat anti-amprenta usor de curatat.

Display OLED ASUS Lumina: mai precis. Mai adaptativ. Mai sigur.

Pentru o experienta de vizionare captivanta, Zenbook S 13 OLED este echipat cu un afisaj ASUS Lumina OLED 16:10. Ecranele ASUS Lumina OLED au tehnologii exclusive ASUS, cum ar fi ASUS Splendid si ASUS OLED Care, precum si functii noi precum Delta E <1 [6].

Ecranul este, de asemenea, certificat pentru ingrijirea ochilor de TÜV Rheinland si SGS, cu emisii de lumina albastra cu 70% mai mici, asigurand ca ochii utilizatorului sunt confortabili chiar si in timpul sesiunilor lungi de vizionare. ASUS ofera, de asemenea, schimbul gratuit de ecran OLED pentru orice problema de ardere in timpul perioadei de garantie [7].

[1]. In functie de grosimea generala a laptopului, incepand cu 20 februarie 2023, pe baza analizei interne a pietei ASUS, care compara Zenbook S 13 OLED (UX5304) cu produse concurente din clasa sa (laptop-uri cu ecran OLED cu diagonala de 13,3 inchi) de la furnizori, inclusiv Acer, Apple, HP, Huawei, Lenovo, Microsoft si Samsung.

[2]. Dimensiunile reale sunt 296,2 x 216,3 x 10,9 mm. Grosimea poate varia in functie de specificatii. 

[3]. Greutatea poate varia in functie de specificatii. 

[4]. Comparatia se concentreaza pe metalul PIR in sine, comparativ cu un sasiu 100% din metal virgin, presupunand ca alti factori care pot influenta emisiile de CO2 sunt egali

[5]. Testele de duritate au fost efectuate de ASUS pe 30 august 2022. Configuratie de testare: model Zenbook UX5304VA Bazalt Gray. Setari de testare: creion de 765 g pentru a zgaria sasiul in timp ce varful creionului si suprafata laptopului formeaza un unghi de 45°, nu a ramas nicio zgarietura vizibila pe suprafata.

[6]. Rezultatul mediu testat in MyASUS Splendid Display P3 si gama de culori sRGB: Delta-E < 1, +/- 0,5; poate varia in functie de specificatii.

[7]. Perioada de garantie variaza in functie de tara.

Specificatiile, continutul si disponibilitatea produsului pot fi modificate fara notificare si pot diferi de la o tara la alta. Performanta reala poate varia in functie de aplicatii, utilizare, mediu si alti factori. 

Descopera toate specificatiile pe site-ul oficial asus.com