ASUS a prezentat Zenbook Pro 16X OLED (UX7602)
8/8027
calendar_month 10 Mai 2022, 15:15

Fiind ideal pentru creatorii de continut, Zenbook Pro 16X OLED (UX7602) este un laptop ultra-puternic, cu ecran tactil 4K OLED HDR 16:10 de 16 inchi, design inovator AAS Ultra, procesoare Intel Core din generatia a 12-a, touchpad haptic de mari dimensiuni.

PUNCTE CHEIE:

\\\\\\\\r\\\\\\\\n
  \\\\\\\\r\\\\\\\\n

 • Design inovator: Mecanismul AAS Ultra cu înclinare automata îmbunatateste fluxul de aer; ASUS Dial; iluminare inteligenta White-RGB; touchpad haptic marit; monocorp prelucrat cu CNC
 • \\\\\\\\r\\\\\\\\n
\\\\\\\\r\\\\\\\\n


\\\\\\\\r\\\\\\\\n
  \\\\\\\\r\\\\\\\\n

 • Putere suprema: Procesor pana la Intel® Core™ i9, GPU NVIDIA® GeForce RTX™ 3060, SSD PCIe de 2 TB, 32 GB LPDDR5, racire IceCool Pro si WiFi 6E
 • \\\\\\\\r\\\\\\\\n
\\\\\\\\r\\\\\\\\n


\\\\\\\\r\\\\\\\\n
  \\\\\\\\r\\\\\\\\n

 • Imagini uimitoare: Ecran tactil 4K OLED HDR 60 Hz de 16:10 de 16 inchi, de top la nivel mondial, validat PANTONE®, Acoperire 100% DCI-P3, DisplayHDR™ True Black, 550 de niti
 • \\\\\\\\r\\\\\\\\n
\\\\\\\\r\\\\\\\\n
ASUS a anuntat Zenbook Pro 16X OLED (UX7602), un laptop fara compromisuri destinat creatorilor de continut, cu o multitudine de caracteristici inovatoare si un design nou, complet metalic, care dispune de inovatorul mecanism Active Aerodynamic System Ultra (AAS Ultra) pentru performante maxime.

Echipat cu procesoare Intel® Core™ din a 12-a generatie si un GPU NVIDIA® GeForce RTX™ 3060, Zenbook Pro 16X OLED ofera o performanta mobila extrema, inovatiile aduse maximizand productivitatea în miscare. Mecanismul AAS Ultra ridica si înclina automat tastatura pentru a asigura un unghi de tastare confortabil si, de asemenea, îmbunatateste racirea generala a sistemului, permitand disiparea unei cantitati mai mari de aer cald.

Alte caracteristici inovatoare si îmbunatatite includ noul sistem de iluminare inteligenta White-RGB care permite functii de interactivitate inteligenta, ASUS Dial si un touchpad marit cu feedback haptic pentru comoditate de tip "click-anywhere".

Zenbook Pro 16X OLED redefineste laptopul pentru creatori, permitandu-le sa creeze la un nou nivel.

Design inovator

Zenbook Pro 16X OLED ofera mai multe facilitati care sporesc productivitatea. Noul mecanism AAS Ultra, proiectat cu precizie, înclina tastatura în sus cu 7° la deschiderea capacului. Astfel, aceasta se pozitioneaza la unghiul perfect pentru o tastare confortabila. Mecanismul ridica tastatura cu 14,5 mm, fapt ce îmbunatateste racirea, permitand un flux de aer cu 30% mai mare decat la generatia anterioara. Acest lucru ajuta la reducerea temperaturii de suprafata a laptopului cu pana la 7°C, sporind atat confortul, cat si performanta procesorului. si, în cele din urma, mecanismul de înclinare directioneaza sunetul de la tweeterele duale pentru o experienta stereo mai buna, pentru o auditie mult mai placuta.

Zenbook Pro 16X prezinta, de asemenea, noi modalitati de lucru cu ajutorul rotitei actualizate ASUS Dial, un controler fizic rotativ intuitiv care ofera un control instantaneu si precis, din varful degetelor, asupra diversilor parametri în cele mai importante aplicatii creative. Acesta are acum o grosime de doar 3,2 mm si este acoperit cu sticla pentru o functionare ultra-lina. Cu acest controler este usor sa schimbi dimensiunea pensulei, sa îmbunatatesti saturatia, sa ajustezi opacitatea straturilor sau sa anulezi rapid actiunile. De asemenea, ASUS Dial îi permite utilizatorului sa controleze luminozitatea si volumul ecranului sau derularea pe verticala, pentru a optimiza fluxurile de lucru creative. Controlerul functioneaza fara probleme cu Adobe® Photoshop®, Premiere® Pro, Lightroom® Classic, After Effects® si Illustrator®. ASUS Dial este complet personalizabil prin intermediul ProArt Creator Hub, astfel încat functiile sale pot fi definite pentru a fi utilizate în orice alte aplicatii.Zenbook Pro 16X adauga o noua dimensiune experientelor creative cu ajutorul sistemului sau inteligent de iluminare. Pe langa logo-ul capacului cu monograma iluminata, exista o iluminare de fundal a tastaturii White-RGB pentru fiecare tastatura, completata de bare luminoase de o parte si de alta a tastaturii. Acest sistem permite o varietate de efecte interactive inteligente. Atunci cand laptopul este pornit sau oprit, sau cand sunt comutate modurile de performanta, poate fi afisat un efect luminos exclusiv. Daca bateria este descarcata, toate luminile se vor aprinde în rosu. Conectarea unui dispozitiv USB vine cu înca un efect de iluminare, iar atunci cand primesti un nou e-mail, se poate activa un memento vizual util. De asemenea, suporta o varietate de moduri de iluminare ambientala animata.
Pentru a spori si mai mult eficienta si creativitatea, Zenbook Pro 16X OLED este echipat cu un touchpad nou, cu dimensiuni marite si cu feedback haptic. Folosind tehnologia LRA (linear resonant actuator) pentru cel mai precis feedback haptic, acest touchpad de 150x90 mm - cu 84% mai mare decat generatia anterioara - are, de asemenea, senzori de presiune sub suprafata, astfel încat este pregatit sa raspunda si sa interpreteze orice atingere, oriunde pe touchpad.

Pentru a afisa un aspect serios si sofisticat, Zenbook Pro 16X OLED are un monocorp prelucrat prin frezare CNC, fabricat din aliaj de aluminiu super-rezistent, de calitate aerospatiala, din seria 6000. Suprafetele exterioare au un strat anti-amprenta care pastreaza finisajul elegant imaculat.

Performanta de neegalat

Oferind performante de ultima generatie, procesorul flagship Intel Core i9-12900H din generatia a 12-a al lui Zenbook Pro 16X OLED este capabil sa rezolve orice sarcina creativa, iar placa video NVIDIA GeForce RTX 3060 de nivel studio cu drivere NVIDIA Studio ofera o putere grafica stabila si fara efort. În plus, 32 GB de memorie RAM rapida si un SSD ultra-rapid de 2 TB PCIe® 4.0 x4 elimina blocajele de memorie sau de stocare ce ar putea încetini creativitatea.

Componentele de înalta performanta din Zenbook Pro 16X OLED trebuie sa fie racite eficient pentru a-si atinge potentialul maxim. De aceea, noul sistem de racire ASUS IceCool Pro utilizeaza doua ventilatoare silentioase IceBlades, fiecare cu 97 de pale curbate 3D. Acestea racesc camera de vapori 3D si conductele de caldura de 5 mm, de calitate aerospatiala, care vin de la CPU si GPU, iar aerul cald este evacuat eficient catre exterior prin intermediul noului mecanism AAS Ultra cu ridicare a tastaturii de 14,5 mm. Rezultatul este ca procesorul si GPU-ul pot functiona la un TDP combinat de pana la 140W în modul Performance fara a fi strangulate si pot functiona silentios sub 40dB în modul Standard.

Zenbook Pro 16X OLED reuseste sa integreze toata aceasta putere si performanta într-o carcasa de 2,4 kg, cu o grosime de doar 16,9 mm, facilitand munca de creatie si în deplasari. Bateria de mare capacitate, de 96Wh, ofera o autonomie de pana la 10 ore pentru a asigura functionarea lui Zenbook Pro 16X OLED chiar si în cele mai solicitante zile de lucru.

Zenbook Pro 16X OLED dispune de cea mai recenta tehnologie WiFi 6E, prin care acceseaza continutul online într-o clipita, tehnologie îmbunatatita mai departe prin ASUS WiFi Master Premium cu WiFi Stabilizer, WiFi RangeBoost si WiFi SmartConnect. WiFi Stabilizer filtreaza interferentele wireless pentru a permite cele mai rapide viteze posibile. Tehnologia WiFi RangeBoost utilizeaza antene multiple pentru a obtine o raza de actiune WiFi mai mare si un debit mai mare, eliminand zonele fara semnal. Prin intermediul aplicatiei MyASUS, WiFi SmartConnect se conecteaza automat la cel mai bun semnal WiFi si la hotspoturile mobile cunoscute, în timp ce TaskFirst permite utilizatorilor sa prioritizeze sarcinile pentru accesul la internet.

Zenbook Pro 16X OLED este, de asemenea, dotat cu toate porturile de intrare-iesire necesare pentru o conectivitate facila cu dispozitivele si perifericele moderne. Cele mai recente porturi ultra-rapide Thunderbolt™ 4 USB-C® suporta încarcarea rapida, afisaje externe 4K si transferuri de date de pana la 40 Gbps. Alaturi de cel mai nou cititor de carduri SD Express 7.0 de 985 MB/s, exista un port HDMI® 2.1 si unul USB 3.2 Gen 2 Type-A. Pentru comunicatiile audio exista un convenabil jack audio combo.

Imagini uimitoare

Pentru o experienta vizuala de ultima generatie, Zenbook Pro 16X OLED dispune de un ecran tactil OLED HDR NanoEdge de 16 inchi 4K 60 Hz HDR NanoEdge, de top la nivel mondial, cu suport pentru stiloul digital.

Avand un aspect expansiv cu raport 16:10, ecranul este certificat Dolby Vision si validat PANTONE® , confirmand redarea precisa a culorilor. Cu o luminozitate de varf de 550 de niti, panoul este de asemenea, certificat VESA DisplayHDR™ True Black 500, pentru cele mai profunde nuante de negru, pentru a oferi detalii ultra-realiste. Gama sa de culori acopera 100% spatiul DCI-P3 de calitate cinematografica, oferind culori ultra-vii, iar timpul de raspuns de 0,2 ms face ca pana si cele mai rapide scene de actiune sa fie redate foarte fluid. Pentru siguranta si confortul ochilor pe durata celor mai lungi sesiuni de lucru sau de relaxare, ecranul este certificat TÜV Rheinland privind emisiile reduse de lumina albastra.

Trailer video: https://www.youtube.com/watch?v=eXi6xd-4-OM

Specificatii ASUS Zenbook Pro 16X OLED (UX7602)


CPU

Procesor Intel® Core™ i9-12900H
Procesor Intel® Core™ i7-12700H

Ecran

Ecran tactil de 16 inchi 16:10 4K OLED HDR la 60 Hz NanoEdge
Suport ASUS Pen 2.0

Sistem de operare

Windows 11 Home
Windows 11 Pro

Grafica

NVIDIA® GeForce RTX™ 3060

Memorie principala

16 GB / 32 GB LPDDR5 5200 MHz integrata

Stocare

512 GB / 1 TB / 2 TB PCIe® 4.0 x4 SSD

Conectivitate

WiFi 6E
Bluetooth® 5.2

Camera

Camera 1080p FHD cu 2 x camere IR

Porturi I/O

2 x Thunderbolt™ 4 USB-C®
1 x USB 3.2 Gen 2 Type-A
1 x HDMI® 2.1
1 x cititor de carduri SD Express 7.0
1 x jack audio combo
1 x DC-in

Touchpad

Touchpad haptic cu ASUS NumberPad 2.0 / touchpad ASUS ErgoSense

Audio

Sistem de sunet Dolby Atmos® cu certificare Harman Kardon, cu boxe încorporate
Retea de microfoane integrata cu suport pentru recunoastere vocala Cortana si Alexa

Baterie

96 Wh

Adaptor AC

Adaptor DC-in de 200 W

Dimensiuni

355 x 252 x 16,9 mm

Greutate

2,4 kg