Acer anunta ca viitoarele laptopuri Acer Swift Series vor prezenta modele cu noile procesoare AMD Ryzen AI 300 Series
3/36844
calendar_month 03 Iun 2024, 09:35


Acer a anuntat ca seria sa Swift de laptop-uri subtiri si usoare va include modele cu noile procesoare de laptopuri AMD Ryzen™ AI 300 Series, incepand cu T3 2024. Incarcate cu mai multe nuclee CPU si GPU disponibile in Aceasta clasa de PC-uri alimentate cu AMD si echipate cu un NPU ultra-eficient, procesoarele AMD sunt pregatite sa ofere viteza si performanta revolutionare pe noul val de oferte Acer de PC-uri AI. Noile modele vor primi o actualizare gratuita a experientelor Copilot+ PC [1] atunci cand sunt disponibile.

„AI continua sa remodeleze asteptarile clientilor nostri pentru PC-uri in ceea ce priveste jocurile, crearea de continut, utilizarea profesionala si de zi cu zi”, a declarat Jerry Kao, COO, Acer Inc. „Cu AMD, oferim clientilor nostri mai multe experiente cu AI, fara precedent. putere si performanta. In lunile urmatoare, suntem incantati sa anuntam noi sisteme alimentate de procesoare AMD Ryzen AI 300 Series.”

„Suntem incantati sa colaboram cu Acer pentru computerele lor subtiri si usoare de generatie viitoare cu inteligenta artificiala.” a declarat Jack Huynh, vicepresedinte senior si GM, Computing and Graphics Group la AMD. „Cream o noua categorie de PC-uri AI cu Acer, cu procesoarele noastre AMD Ryzen AI de a treia generatie cu cel mai puternic NPU din lume cu 50 de TOPS, cel mai rapid APU din lume [2] cu arhitectura Zen 5 de noua generatie si cea mai buna grafica din lume. pentru jocuri.”

Bazate pe noua arhitectura „Zen 5” de inalta performanta, procesoarele AMD Ryzen AI 300 cu pana la 12 nuclee de inalta performanta si 24 de fire de executie sunt proiectate sa ofere performante de nivel urmator pentru laptopurile ultrasubtiri. Ca parte a AMD Ryzen™ AI, noile procesoare folosesc noua tehnologie AMD XDNA™ 2 pentru a oferi pana la 50 de NPU TOPS de performanta de procesare AI [3], permitand utilizatorilor sa implementeze capabilitati AI la nivel local si sa ruleze aplicatii AI generative, modele de limbaj mari, si asistenti AI direct pe viitoarele laptopuri Acer Swift. La randul lor, utilizatorii isi vor putea maximiza creativitatea si productivitatea fara a fi nevoie de acces la internet si fara a sacrifica durata de viata a bateriei.

Procesoarele AMD Ryzen AI 300 Series sunt optimizate pentru un consum mai mic de energie si o durata excelenta de viata a bateriei chiar si pe sarcini de lucru grele de calcul, plus o oferta de pana la 36 MB cache pentru productivitate si capacitate de raspuns accelerate. Grafica incorporata AMD Radeon™ 800M ofera, de asemenea, suport pentru afisaj de inalta rezolutie si codificare accelerata cu sau fara o placa grafica discreta [4] .

Note:​

[1] ​ Necesita actualizari gratuite atunci cand sunt disponibile. Timpul variaza in functie de dispozitiv si regiune. Consultati aka.ms/nextgenaipcs

​[ 2] Testarea din mai 2024 de catre AMD Performance Labs folosind benchmark-urile Cinebench R24 si Geekbench 6. Configuratie pentru procesoarele AMD Ryzen™ AI 9 HX 370 (45W si 54W): placa de referinta AMD, grafica Radeon™ 890M, 32GB RAM, 1TB SSD, VBS=ON, Windows 11. Configuratie pentru procesorul AMD Ryzen™ 9 8945HS (45W): ASUS Vivobook S16, grafica Radeon™ 780M, 32GB RAM, 2TB SSD, VBS=ON, Windows 11. Configuratie pentru procesor Intel Core Ultra 9 185H (45W): MSI Prestige 16 AI Evo, Intel Arc Graphics, 16GB RAM, 1TB SSD, VBS=ON, Windows 11. Clasa de procesor este definita ca procesor x86 cu TDP similar. Producatorii de laptopuri pot varia configuratiile, oferind rezultate diferite. STX-11.​[ 3] Ryzen™ AI este definit ca o combinatie intre un motor AI dedicat, motorul grafic AMD Radeon™ si nuclee de procesor Ryzen care permit capabilitati AI. Este necesara activarea OEM si ISV si este posibil ca anumite functii AI sa nu fie inca optimizate pentru procesoarele Ryzen AI. Ryzen AI este compatibil cu procesoarele din seria AMD Ryzen 7040 si 8040, cu exceptia procesoarelor Ryzen 5 7540U, Ryzen 5 8540U, Ryzen 3 7440U si Ryzen 3 8440U. Va rugam sa verificati cu producatorul sistemului dumneavoastra disponibilitatea caracteristicilor inainte de cumparare. GD-220a.

​[ 4] Accelerarea codecului video (inclusiv cel putin codecurile HEVC (H.265), H.264, VP9 si AV1) este supusa si nu poate fi operata fara includerea/instalarea playerelor media compatibile. GD-176.