hit.ro  »  Multimedia  »  Jocuri  »  Tableta Nvidia SHIELD si controllerul SHIELD, lansate oficial - (pret, specificatii, disponibilitate)

Tableta Nvidia SHIELD si controllerul SHIELD, lansate oficial - (pret, specificatii, disponibilitate)

calendar_month 22 Iul 2014, 17:32
Tocmai ce scriam ieri ca Nvidia ar putea lansa a doua generatie a consolei sale de gaming, Shield, iar astazi avem deja confirmarea venita printr-un comunicat de presa oficial.
Nvidia Shield dispune, asa cum se anticipa deja, de procesorul NVIDIA Tegra K1, dezvoltat pe arhitectura NVIDIA Kepler, cu GPU cu 192 de nuclee, are un display de 8 inch, difuzoare pozitionate frontal pentru experinta audio imbunatatita.

Potrivit afirmatiilor oficialilor companiei, "Nvidia Shield este singura tableta construita in mod special pentru gameri", iar argumentul care vine sa completeze specificatiile hardware ale device-ului este a doua componenta a noului device, controllerul wireless "ce ofera precizia, latenta scazuta si ergonomia de care gamerii au nevoie".

Noua tableta Nvidia ofera acces la content-ul regasit pe platforma Android dar poate rula si librariile de jocuri din PC-ul utilizatorului. Mai exact Nvidia Shield este tableta care poate face streaming de jocuri de pe un PC (desktop sau laptop), folosind tehnologia NVIDIA GameStream compatibila cu seria de procesoare grafice NVIDIA GeForce GTX. De asemenea, Nvidia prezinta Console Mode, functie ce transpune gameplay-ul de pe tableta pe ecranul oricarui televizor sau monitor compatibil.
Asa cum scriam zilele trecute, controllerul Shield este unul dintre elementele care vor atrage fara indoiala atentia gamerilor prin functionalitatea avansata pe care o ofera. Controllerul este prezentat de companie drept primul de precizie creat pentru streaming de jocuri de PC sau Android. Acesta dispune de o mufa jack pentru suport audio stereo sau pentru discutii in timpul jocului, are un touch pad, control al volumului si un motor revolutionar pentru comenzi si cautari vocale.

Nvidia propune, odata cu lansarea noii sale tabelte de gaming, si un stylus bazat pe a doua generatie a tehnolgiei NVIDIA DirectStylus 2.
"De doua ori mai rapida decat modelul predecesor, tehnologia DirectStylus 2 permite design-ul 3D. Noua functie permite amestecul de pigment cu culoare in timp real, iluminand totodata paleta, pe masura ce utilizatorul ajusteaza sursa de lumina. Artistii aspiranti pot folosi DirectStylus 2 pentru a marca fiecare tusa, pot lua notite cu ajutorul aplicatiilor disponibile, pot scrie de mana, sau pot folosi aplicatia NVIDIA Dabbler pentru culori hiper-realiste sau pictura 3D in ulei", se arata in comunicatul de presa.

Noua tableta vine cu aplicatia NVIDIA SHIELD Hub preinstalata ce ofera acces la o colectie de titluri include cele mai bine optimizate jocuri pentru platforma Android (in pachet este inclus jocul Trine 2: Complete Story).

Pret, disponibilitate si accesorii
Tableta SHIELD, cu memorie de 16, respectiv 32 GB si slot pentru carduri MicroSD (de pana la 128GB) este disponibila in variantele Wi-Fi sau Wi-Fi si LTE, la preturi incepand cu 299 dolari, iar husa de protectie poate fi achizitionata la pretul de 39 dolari. Controller-ul wireless SHIELD este disponibil pe piata la pretul de 59 dolari. Atat tableta, cat si cele doua accesorii sunt disponibile pentru precomanda in Statele Unite, Canada si anumite tari europene. Precomenzile in Europa pot fi realizate prin intermediul mai multor e-taileri de top.
Mai multe detalii, pe site-ul Nvidia Shield

 

Sondaj

Folositi internetul pentru: