hit.ro  »  Gadgeturi  »  Jocuri - Console  »  Sony aniverseaza 15 ani de Gran Turismo pe circuitul din Silverstone

Sony aniverseaza 15 ani de Gran Turismo pe circuitul din Silverstone

calendar_month 09 Mai 2013, 16:34
Kazunori Yamauchi va dezvalui viitorul jocului la un eveniment special pe circuitul din Silverstone.
Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) celebreaza aniversarea de 15 ani a seriei Gran Turismo pe celebrul circuit din Silverstone (Marea Britanie) pe 15 mai 2013. Dupa o perioada de dezvoltare de cinci ani, primul Gran Turismo a debutat in Japonia in luna decembrie al anului 1997 si in 1998 in celelalte teritorii ale lumii. Franciza creata de legendarul designer Kazunori Yamauchi a devenit cel mai popular si mai bine vandut titlu PlayStation al tuturor timpurilor.

Kazunori Yamauchi va dezvalui viitorul seriei Gran Turismo in cadrul evenimentului de la Silverstone. Pasiunea lui pentru lucrurile legate de autoturisme se evidentiaza prin nivelul de realism care evolueaza cu fiecare episod nou al jocului Gran Turismo si prin numarul impresionant de masini incluse in fiecare joc. Relatia deosebit de puternica dezvoltata cu marile firme producatoare de automobile au dus la niste cooperari cu rezultate fascinante precum bolidul Red Bul X2010, conceptul "GT by Citroën" sau inovatiile tehnologice incluse in Nissan GT-T sau Toyota GT86.

Parteneriatul cu Nissan a dus si la fuziunea dintre virtual si realitate sub forma Nissan PlayStation GT Academy. Programul devenit celebru la nivel mondial presupune alegerea celor mai buni jucatori de Gran Turismo din lume si dezvoltarea abilitatilor acestora in conditii de curse reale. De la startul competitiei în 2008, s-au inregistrat peste 3 milioane de inscrieri, iar cei care au terminat cu succes programul au obtinut niste rezultate impresionante, dintre care putem aminti locul II obtinut in cadrul cursei Le Mans 24 Hours din 2011. La evenimentul de la Silverstone vor fi prezenti cinci jucatori de Gran Turismo deveniti campioni ai GT Academy. "Atletii Nismo" vor face o demonstratie a abilitatilor pe celebra pista de curse, care nu aparuse pana acum in jocurile GT.

Sursa: Sony