hit.ro  »  Multimedia  »  Jocuri  »  Nvidia a lansat Shield, o super consola, "de doua ori mai puternica decat un Xbox 360"

Nvidia a lansat Shield, o super consola, "de doua ori mai puternica decat un Xbox 360"

calendar_month 04 Mar 2015, 12:04
Nvidia a dezvaluit, in cadrul GDC 2015, noua Nvidia Shield, un device multifunctional - consola de jocuri, set-top box TV cu Android si un superPC.
Nvidia Shield este descris de catre producator ca primul Android TV 4K, poate face rula content la aceasta rezolutie atat local cat si prin streaming (Netflix si Amazon), datorita hardware-ului pe care se bazeaza. Este vorba despre chipset-ul Nvidia X1, cel mai puternic procesor realizat de catre Nvidia pana la aceasta data.

Consola Nvidia Shield este, desigur, una orientata si catre gaming de cel mai inalt nivel.
Procesorul Tegra X1 (256 de nuclee Maxwell) si cei 3GB RAM permit rularea de jocuri de tip "AAA". Reprezentantii companiei spun ca in momentul lansarii comerciale in Nvidia Shield Store vor exista peste 50 de titluri, de la Half-Life 2 si pana la Borderlands: The Pre-Sequel si chiar Crysis 3. De asemena, reprezetnantii companiei au declarata in cadrul prezentari ca noua consola Shield este "de doua ori mai puternica decat un Xbox 360"

O surpriza placuta pentru gameri este confirmarea compatibilitatii Shield cu serviciul de streaming de jocuri GRID (anterior in stadiu beta). Asta inseamna ca Nvidia Shield permite streaming-ul de jocuri din cloud (la rezolutii HFD sau FullHD / 60fps). Va reamintim ca serviciul Grid a fost lansat in versiuune beta gratuit pentru anumiti utilizatori (SUA si Europa Occidentala) care au cumparat Nvidia Shield Tablet.
Consola Nvidia Shield dispune pe langa puternicul chipset Nvidia Tegra X1, de 3 GB RAM, ofera un spatiu intern de stocare de 16GB, dar are si slot pentru carduri micro SD. Mai ofera doua porturi USB 3.0 (ce permit inclusiv conectarea de HDD-uri externe), are HDMI si Gigabit Ethernet, vine la pachet cu un controller Shield si o telecomanda pentru functia de TV.

Nvidia Shield va fi lansata pe piata la sfarsitul acestui an, la un pret de aproximativ 200 de dolari. Odata cu lansarea consolei vor fi anuntate si preturile abonamentelor pentru serviciul de cloud de GRID.
Specificatii:

 • Procesor: NVIDIA Tegra X1 cu GPU Maxwell cu 256 nuclee si 3GB RAM;

 • Video: 4K Ultra-HD Ready cu playback 4K si caputura pana la 60 fps (VP9, H265, H264);

 • Audio: Surround 7.1 si 5.1 (prin HDMI), audio playback pana la 24-bit/192kHz prin HDMI si USB;

 • Stocare: 16GB, slot MicroSD (suporta carduri de pana la 128GB)

 • Wireless: Dual Band 802.11ac 2x2 MIMO 2.4 GHz and 5 GHz Wi-Fi

 • Bluetooth: 4.1/BLE

 • Interfata: Gigabit Ethernet, HDMI 2.0, Two USB 3.0 (Type A), Micro-USB 2.0

 • IR Receiver (compatible with Logitech Harmony)

 • Gaming: NVIDIA GRID streaming service, NVIDIA GameStream

 • Dimensiuni: 130mm / 210mm / 25mm

 • Greutate: 654 grame

 

Sondaj

Care e cea mai importanta aparitie hardware de anul acesta?