hit.ro  »  Gadgeturi  »  Jocuri - Console  »  Kinect pentru Xbox 360, controlul jocului cu miscarile corpului

Kinect pentru Xbox 360, controlul jocului cu miscarile corpului

calendar_month 14 Iun 2010, 18:10
Mult-anticipatele controllere cu senzori de miscare pentru Xbox 360, anuntate de catre Microsoft inca de anul trecut, si-au facut debutul sub numele de Kinect, desi initial fusesera denumite "Project Natal".

Ceea ce promite acest accesoriu pentru consolele Xbox 360 este un senzor de miscare complex, prin care gesturile si miscarile vor fi esentiale, precum se intampla in acest moment cu Wii.

Revolutionarul dispozitiv dispune de o camera 3D si un software de recunoastere a gesturilor pentru a permite jucatorilor sa faca miscari naturale ale corpului in loc sa utilizeze controllere hand-held.

Ca un exemplu, nu trebuie decat sa miscam mainile in sensul dorit, ca si cum am tine mana pe un volan, pentru a conduce o masina virtuala dintr-un joc video.

Potrivit analistilor, Kinect va aduce celor de la Microsoft acelasi succes pe care Wii l-a adus si lui Nintendo si va porni, cu siguranta, un nou razboi intre producatorii de console de jocuri.

Iata un video destul de amuzant, care prezinta cum functioneaza si cum poate fi folosit Microsoft Kinect:Microsoft Kinect va fi disponibil pentru comercializare incepand cu luna noiembrie a acestui an. Totusi, pretul Kinect nu a fost anuntat inca.

Sursa: Yahoo News