hit.ro  »  Multimedia  »  Jocuri  »  Incep calificarile nationale pentru Campionatul Mondial de Esports de la Iasi

Incep calificarile nationale pentru Campionatul Mondial de Esports de la Iasi

calendar_month 29 Mar 2023, 12:02
Romania, in calitate de tara organizatoare, va avea jucatori si echipe direct calificate la Campionat, fara a mai fi nevoie de participarea la etapele regionale
Campionatul Mondial de Esports, care va avea loc anul acesta la Iasi intre 24 august si 4 septembrie, anunta deschiderea inscrierilor pentru calificarile nationale. Jucatorii romani se vor putea inscrie in cadrul calificarilor ce vor desemna reprezentativele Romaniei, echipe sau individual, la jocurile competitiei: Counter Strike: Global-Offensive, PUBG Mobile, eFootball, Mobile Legends si Tekken. Inscrierile se fac online, incepand de pe 15 aprilie, pe site-ul www.digitalthroneiasi.com.
Datorita statutului Romaniei de tara gazda organizatoare a Campionatului, castigatorii romani ai calificarilor nationale vor juca direct la turneul final de la Iasi. Calificarile vor avea loc online pana pe 30 iunie. In aceeasi perioada, reprezentantii tuturor celorlalte tari din intreaga lume concureaza in cadrul calificarilor regionale care vor avea loc in cadrul unor competitii in 4 zone geografice: Africa, America, Asia si Oceania si Europa.
Jucatorii romani vor participa la calificarile nationale jucand unele din cele mai populare titluri de esports din acest moment. Counter-Strike:Global Offensive este cel mai important titlu competitiv de tactical shooter din lume. PUBG Mobile este un shooter multiplayer de tip Battle Royale in care victoria ii este atribuita ultimului care ramane in picioare. eFootball este unul dintre cele mai vechi si respectate simulatoare de fotbal din lume. In Mobile Legends, doua echipe a cate cinci jucatori au ca scop principal distrugerea bazei inamice. Jocul a atins un record absolut in 2022 in cadrul Campionatului MLBB M4 din Asia, atunci cand a fost vizionat concomitent de 4 milioane de spectatori. Tekken este un joc spectaculos de lupta corp la corp.
Echipele ce vor reprezenta Romania in cadrul competitiilor de Dota 2 si CS:GO Female sunt deja formate in jurul a unora din cei mai valorosi jucatori romani de esports la aceste jocuri.
Dota 2 este un joc multiplayer online de lupta in care fiecare jucator controleaza un personaj unic, iar echipa ce va reprezenta Romania este condusa de catre Aliwi “w33” Omar. Nascut si crescut in Romania, w33 este jucator pro de Dota din 2013 iar in 2016 si 2019 a ajuns in etapa finala in cadrul The International, competitia de esports cu cele mai mari premii din lume.
“Am format reprezentativa Romaniei de Dota 2, selectand cei mai valorosi si experimentati jucatori din tara. Este o echipa care are un potential foarte mare. Ne vom pregati intens in aceste luni si mergem la Iasi la Campionatul Mondial de Esports increzatori ca vom obtine un rezultat bun”, a precizat Aliwi “w33” Omar, capitanul reprezentativei Romaniei de Dota 2.
In premiera, Campionatul Mondial de Esports va gazdui competitia de CS:GO dedicata femeilor. Ana Dumbrava, desemnata “Women’s Player of the Year” in 2022 si recent castigatoare a Girl Gamer - Bahrain World Finals, va selecta componenta echipei feminine de CS:GO, compusa din cele mai valoroase jucatoare din Romania.
Campionatul Mondial de Esports, organizat de Federatia Internationala de Esports, va reuni la Iasi cei mai multi jucatori pe care i-a avut vreodata la start orice eveniment de profil organizat pana acum in lume. Mai mult de 700 de jucatori din peste 120 de tari se vor infrunta in cadrul competitiei cu premii totale de 500.000 de euro.

 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?