hit.ro  »  Multimedia  »  Jocuri  »  Atentie, "pirati". Versiunea ilegala Watch Dogs de pe torente va poate transforma in Bitcoin miners

Atentie, "pirati". Versiunea ilegala Watch Dogs de pe torente va poate transforma in Bitcoin miners

calendar_month 28 Mai 2014, 11:30
Va doriti sa jucati "Watch Dogs", dar ca de atatea alte ori nu aveti nici cea mai mica intentie sa cumparati jocul original si apelati la o versiune piratata a acestuia? Atunci aveti mare grija, calculatorul vostru s-ar putea sa devina dintr-o data un mic miner necunoscut care lucreaza in slujba Bitcoin.
Cei care sunt familiarizati cu torentii stiu deja ca pe acestia se pot gasi copii ale jocului, chiar inainte ca acesta sa fie lansat. Insa, conform celor de la Slashgear, multe dintre variantele respective contin un fisier care va pune calculatorul la munca in scopuri pe care nu le-ati fi dorit. Este vorba de un fisier care se camufleaza sub denumirea de "Winlogin.exe", pentru a da senzatia unui proces normal si obisnuit si care va incredinteaza calculatorul sistemului Bitcoin.

Pentru cine nu stie cum sta treaba cu Bitcoin, atunci sa spunem ca un calculator este folosit pentru a sparge sau decoda algoritmi de complexitate ridicata si ca acela care reuseste sa faca asta primeste o rasplata, adica un anume nivel de Bitcoin. Asta inseamna ca aproximativ 25% din puterea calculatorului va fi la dispozitia celui care se va instala la comanda lui si poate ca asta nu ar fi marea problema, cat aceea de a vedea ca device-ul vostru este implicat in lucruri mai putin placute din punct de vedere legal.
Asa ca noi va sfatuim sa aveti mare grija si sa fiti extrem de atent daca decideti sa apelati la o copie piratata a jocului. Noi am spune ca nu merita sa faceti asta.
Sursa: Gizmodo 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?