hit.ro  »  Multimedia  »  Jocuri  »  AGON by AOC lanseaza noul monitor pentru gaming de 32", cu 240 Hz, HDR si timp de raspuns GtG de pana la 1 ms

AGON by AOC lanseaza noul monitor pentru gaming de 32", cu 240 Hz, HDR si timp de raspuns GtG de pana la 1 ms

calendar_month 23 Mar 2023, 12:07
AGON by AOC, unul dintre cele mai importante branduri de monitoare pentru gaming si accesorii IT din lume, lanseaza cel mai nou model din seria AGON 5: AG325QZN/EU de 31,5" (80 cm). Monitorul dispune de un panou Fast VA, care poate functiona la o rata de reimprospatare de 240 Hz si are un raport de contrast impresionant de 3000:1, tonuri negre profunde, culori bogate si o certificare DisplayHDR 400. Modelul ofera imagini acaparante, iar capacitatea de reactie rapida, cu un timp de raspuns GtG de pana la 1 ms si MPRT de 0,5 ms, reflecta faptul ca este construit pentru a fi folosit in jocuri competitive. Datorita dimensiunilor sale impunatoare, AG325QZN/EU se potriveste unor scenarii multiple de utilizare, de la PC-uri de gaming la configuratii de couch-gaming sau simulatoare dedicate.
Mai mult spatiu de desfasurare
In timp ce jucatorii de titluri FPS prefera ecrane de dimensiuni mai mici (27″ sau chiar 24″) pentru a se concentra mai bine asupra intregii actiuni, gaming-ul competitiv acopera o gama variata de genuri, in care un ecran de 32″ poate oferi un avantaj. Titlurile de actiune/RPG, jocurile de lupta, jocurile de strategie in timp real sau jocurile de simulare pot beneficia de o dimensiune mai mare a ecranului pentru a afisa mai bine detaliile complexe si pentru a crea o atmosfera mai captivanta.
Ecranul de 31,5″ ofera mai mult spatiu de desfasurare, pastrand in acelasi timp aspectul obisnuit de 16:9, ceea ce face ca tranzitia sa fie usoara pentru jucatori. AG325QZN/EU dispune de o rezolutie QHD (2560x1440), care reprezinta un balans optim intre detalii bogate si frame rate ridicat. GPU-urile moderne pot atinge mult mai usor 240 fps la o rezolutie QHD in multe jocuri, in comparatie cu ecranele 4K. Datorita combinatiei dintre rata de reimprospatare ridicata si rezolutia QHD, AG325QZN/EU este un monitor de de care gamerii se pot bucura o perioada indelungata.
Raspuns rapid pentru actiune rapida
Monitorul utilizeaza un panou Fast VA, care ofera timpi de raspuns rapizi (pana la 1 ms GtG si 0,5 ms MPRT) si diferite optiuni de reglaj precum modul overdrive in mai multe trepte, astfel incat jucatorii pot modifica cu precizie capacitatea de reactie a monitorului in functie de preferintele lor, pentru a obtine o experienta fara ghosting. Suportul Adaptive-Sync asigura miscare fara efectele de tearring sau stuttering. In timp ce pe un monitor de 60 Hz, utilizatorul va vedea un nou cadru la fiecare 16 ms, acest lucru este redus la doar 4 ms pe un monitor cu rata de reimprospatare de 240 Hz. Cu un timp scurt intre cadre, jucatorii se vor simti mai conectati la joc si le va permite sa reactioneze mai rapid la actiunile adversarilor.
Un monitor flexibil
In afara orelor de joc, dimensiunea mare a ecranului de 31,5″ se preteaza si pentru sarcinile productive zi cu zi. Suprafata mare a ecranului le permite utilizatorilor sa deschida si sa utilizeze simultan mai multe ferestre ale aplicatiilor. Datorita certificarii VESA DisplayHDR 400, AG325QZN/EU poate reda continutul HDR din videoclipuri si jocuri. Ecranul are unghiuri largi de vizualizare (178/178°), iar luminozitatea de varf de 400 nits permite utilizarea sa in spatii interioare luminoase. De asemenea, sunt incluse un hub USB 3.2 cu 4 porturi si un port USB upstream catre PC, oferind utilizatorilor posibilitatea sa conecteze perifericele direct la monitor.
La fel ca si alte modele AGON 5, noul monitor prezinta un design elegant, unghiular si cu margini foarte subtiri. Suportul metalic ergonomic cu reglaje pentru inclinare (-5/23°), inaltime (150 mm), pivotare (-20/20°) si rotire (90°) permite o utilizare confortabila pentru orice persoana, in orice ocazie.
Pret si disponibilitate
Monitorul AGON AG325QZN/EU va fi disponibil incepand cu luna aprilie la pretul recomandat de 2849 lei.

 

Sondaj

Care credeti ca a fost cel mai asteptat film din 2023?